Ancheta RAFO – Carom se va finaliza în trei săptămâni

Procurorii DIICOT l-au anunÅ£at, marÅ£i, pe Ovidiu Tender că începând din data de 2 august ÅŸi până pe 20 august i se vor prezenta actele din materialul probator, în cazul RAFO – Carom, urmând ca la sfîrÅŸitul lunii, dosarul să fie trimis în instanţă.

Surse judiciare au declarat pentru agenţia NewsIn că lui Ovidiu Tender i s-a pus marţi în vedere că are timp de pe 2 august, până pe 20 august să vadă actele din dosarul de urmărire penală, în ultima zi urmând să i se dea la semnat rechizitoriul din dosarul Rafo-Carom.

Pe de altă parte, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au declarat că Ovidiu Tender a fost chemat marţi de procurorii care anchetează dosarul Rafo-Carom, pentru a-l anunţa de schimbarea acuzaţiei de bancrută frauduloasă cu ce de spălare de bani şi pentru a-i prezenta expertiza financiar-contabilă.

Ovidiu Tender aflase de modificarea încadrării jurdice şi de raportul financiar-contabil încă de săptămâna trecută, când s-a discutat propunerea de prelungire a arestării preventive.
Tot marţi, omul de afaceri a cerut preşedintelui Curţii de Apel Bucureşti să facă publică înregistrarea şedinţei de judecată din data de 30 iulie.

Avocaţii omului de afaceri Ovidiu Tender i-au solicitat preşedintelui Curţii de Apel Bucureşti, Dan Lupaşcu, să facă public transcriptul şedinţei de judecată din data de 30 iulie 2006, când a fost discutat recursul la decizia Tribunalului.

Avocatul Bogdan Bărbat a declarat pentru agenţia NewsIn căscriptul trebuie să fie făcut public, deoarece şi şedinţa de judecată ar fi trebuit să fie publică.

„ÃŽn cererea adresată preÅŸedintelui CurÅ£ii de Apel BucureÅŸti am solicitat să ne remită ÅŸi notele de pe caietul grefierului care a intrat în sala de judecată”, ne-a mai declarat avocatul.

NewsInRo

Adauga un comentariu

*