Liberalii vorbesc de o alianta a PD cu PSD

Vicepreşedintele PNL Puiu Haşotti consideră regretabile acuzaţiile lansate de secretarul general al PD, Vasile Blaga, la adresa PNL, cel care a atacat dur apropiarea PNL la vot de PSD, PRM, PC şi UDMR, demers pe care l-a numit monstruoasa coaliţie alimentată de ura împotriva lui Băsescu.

Referindu-se la afirmaÅ£iile potrivit cărora PNL participă la o „monstruoasă coaliÅ£ie”, alături de PSD ÅŸi PRM, vicele liberal a declarat agenÅ£iei NewsIn că liberalii nu vor face niciodată alianţă cu social-democraÅ£ii conduÅŸi de Mircea Geoană.

„Nu uit totuÅŸi că social-democraÅ£ii din PD ÅŸi social-democraÅ£ii din PSD provin din acelaÅŸi FSN. O alianţă între PD ÅŸi PSD este mult mai plauzibilă fie ÅŸi pentru că diferenÅ£a dintre cele două aprtide este de o singură literă”, a comentat Puiu HaÅŸotti.

ÃŽn pofida schimbului de declaraÅ£ii dure între liberali ÅŸi democraÅ£i, HaÅŸotti ÅŸi-a exprimat totuÅŸi „încrederea în vitorul AlianÅ£ei”.

Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a denunţat, luni, poziţia PNL în chestiunea demisilor şefilor serviciilor secrete, punând-o pe seama urii faţă de Băsescu, a frustrărilor legate de creşterea PD în sondaje şi unor legături cu PSD şi trimiţând în derizoriu termenul dat de PNL şefului statului.

„PoziÅ£ia noastră este că nici orgoliile, nici lipsa de scrupule (…) ÅŸi ura pe care unii colegi de Alianţă ÅŸi din CoaliÅ£ie le au faţă de preÅŸedinte nu pot duce la o asemena abordare”, a spus, luni, secretarul general al PD Vasile Blaga, denunţând „monstruoasa CoaliÅ£ie” PNL-PSD-PRM-PC-UDMR ÅŸi votul de săptămâna trecută din Birourile Permanente.

Raportul PNL-PD din sondaje îi sperie pe liberali, care încearcă să puncteze la capitolul imagine, a conchis liderul democrat. El a mai sugerat o explicaÅ£ie – principalii sponsori ai PSD din 2004 au influenţă în prezent la nivelul PNL, a susÅ£inut Blaga, fără a da nume. ÃŽntrebat dacă în Alianţă s-au scos cuÅ£itele, Blaga a replicat:

„Nu mai mult decât aÅ£i constatat până acum”, lăsând de o parte asigurările publice de altădată că AlianÅ£a ar funcÅ£iona. El a acuzat „jocul de imagine destul de ieftin al PNL”, din partea căruia spune că a sesizat tot mai multă lipsă de colegialitate ÅŸi de sinceritate.

El a exemplificat lansarea unilaterală a temei retragerii din Irak, spectacolul public pe tema legilor siguranţei şi pe tema restructurării guvernamentale.

NewsInRo

Adauga un comentariu

*