Zeci de copii masacrati de armata israeliana

Avioane de lupta israeliene au atacat, duminica dimineata, mai multe cladiri din localitatea libaneza Qana (Cana), din sudul tarii. Dupa cum transmite corespondentul Radio Romania in Liban, peste 60 de persoane au fost ucise, printre care si numerosi copii. Numerosi civili au ramas blocati sub daramaturi.

Zeci de copii masacrati de armat israelianaLa Beirut, mii de oameni furioşi au atacat clădirea unde se află sediul Naţiunilor Unite. Armata libaneză a intervenit în forţă, însă birourile fuseseră deja devastate de mulţimea furioasă din cauza masacrului de la Cana.

Israelul spune că nu este vinovat pentru numărul mare de victime pentru că avertizase locuitorii să plece din zonă. Armata statului evreu susţine că satul Cana este folosit de Hezbollah pentru a lansa rachete către Israel.

TotuÅŸi, oficiali de la Ierusalim ÅŸi-au cerut scuze pentru uciderea civililor. ÃŽn ciuda apelurilor pentru încetarea focului, premierul israelian Ehud Olmert este ferm: „vom ataca atâta timp cât va fi nevoie”.

Hezbollahul a promis că va răzbuna uciderea zecilor de civili libanezi. Acelaşi avertisment a fost lansat şi de Hamas. Ca urmare a atacului extrem de violent din Cana, guvernul de la Beirut a refuzat să mai primească vizita secretarului american de Stat, Condoleezza Rice.

Oficiali din întreaga lume au condamnat masacrul din Cana şi au cerut încetarea imediată a focului. Cele 19 zile de conflict s-au soldat, până acum, cu 750 de morţi de partea libaneză şi 51 de cea israeliană.

Adauga un comentariu

*