Românii care şi-ar schimba opţiunea de vot s-ar duce masiv la PRM

PRM ar fi partidul spre care s-ar îndrepta cei mai mulţi români în situaţia în care şi-ar shimba opţiunea de vot (46,9%), relevă un sondaj de opinie tip Omnibus, realizat de CURS în perioada 10-17 iulie 2006 şi dat publicităţii duminică.

Procentele sunt calculate din totalul celor care ÅŸi-au exprimat opÅ£iunea pentru un partid, dar care, întrebaÅ£i cu ce partid ar vota dacă ÅŸi-ar schimaba această opÅ£iune, au indicat următoarele formaÅ£iuni politice: PRM- 46,9%; PSD – 19,4%; Alianta DA -18,5%; PNG – 16, 7%; PIN- 6,5%; PPCD – 1,9%.

Cifrele acestea arată că PRM constituie o alternativă pentru cei mai mulţi dintre cei care, dintr-un motiv sau altul, şi-ar schimba opţiune politică la alegeri, în timp ce PPCD, fostul PNŢCD, nu ar atrage mai pe nimeni.

Potrivit CURS, dacă duminica viitoare sunt alegeri, Alianţa DA PNL-PD ar obţine 43%, urmată de PSD cu 24,4% şi PRM cu 11,9%. Pe locurile următoare şi depăşind pragul electoral de intrare în Parlament s-ar situa UDMR (11,9%) şi PNG (5,6%).

Sub pragul electoral s-ar plasa PC (3,2/), PIN (2%) şi PPCD (1,4%), în timp ce 40% din intervievaţi nu ştiu cu cine vor vota.

Mai puţin de jumătate din români merg sigur la vot (48,1), în timp ce 9,1% spun că sigur nu merg la vot, potrivit evaluării CURS, pe o scală de la unu la zece, privind intenţia de a merge la vot.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 1100 de cetăţenui cu drept de vot, prin interviuri la domiciliu, marja de eroare fiind de plus/minus 3%, la o probabilitate de 0,95/.

Adauga un comentariu

*