Fostul viceprimar arestat al Bacăului, Laurian Lucas, revine în Consiliul local

Fostul viceprimar al Bacăului, Laurian Lucas, arestat preventiv anul trecut în dosarul „Kartodromul”, va reveni de luni în funcÅ£ia de consilier local, transmite corespondentul NewsIn.
Revenirea lui Lucas într-o funcţie de demnitate publică locală este posibilă datorită modificării legislaţiei.

Laurian LucasNoile prevederi cuprinse în Statutul aleşilor locali spun că aceştia nu pot fi suspendaţi decât în caz de arest preventiv.

Laurian Lucas a fost suspendat din funcÅ£ia de viceprimar în urmă cu mai bine de un an, după ce a fost arestat preventiv în dosarul „Kartodromul”, alături de fostul primar Dumitru Sechelariu. Lucas a fost pus în libertate la scurt timp după reÅ£inere, dosarul „Kartodromul” fiind încă în cercetare.
Lucas spune că a făcut cerere de revenire în funcţie pentru că, odată cu schimbarea legii, este permisă anularea suspendării.

„Mi-au lipsit ÅŸedinÅ£ele de Consiliu Local, pentru că, dincolo de activităţile pe care le desfăşor ca ÅŸi consilier local, poÅ£i să faci mult mai multe decât dacă eÅŸti în afara consiliului. Mi-am propus să fac bine cât pot.

Daca va fi nevoie, mă voi împotrivi propunerilor făcute în Consiliul local”, a declarat Lucas pentru NewsIn. Revenirea fostului viceprimar în rândul Consiliului local Bacău se va petrece luni, în ÅŸedinÅ£a extraordinară a instituÅ£iei.

La alegerile locale din 2004, Lucas a fost ales consilier local, pe listele PSD, şi promovat viceprimar. Cât timp şi-a exercitat mandatul, Laurian Lucas a fost unul dintre opozanţii actualei echipe de la Primaria Bacău.

Adauga un comentariu

*