Vaslui: Cele două bătrâne graţiate de preşedinte ar putea fi executate silit

batrane vasluiCele două bătrâne din localitatea vasluiană Vetrişoaia, care au fost încarcerate pentru neachitarea unei amenzi penale, au fost vizitate miercuri de un executor judecătoresc care le-a pus în vedere faptul că vor fi executate silit dacă nu vor achita cheltuielile de judecată.

Potrivit avocatului familiei, Marian Aciobăniţei, cheltuielile de judecată se ridică la 280 de lei şi reprezintă latura civilă a procesului.

„Cele două bătrâne trebuie să plătească suma, altfel, li se va pune sechestru pe bunuri. Reclamantul, Constantin Botez, a angajat un executor judecătoresc ÅŸi nu renunţă cu nici un chip la acÅ£iune”, a declarat, pentru ROMPRES, avocatul Marian AciobăniÅ£ei.

Executorul judecătoresc de la Judecătoria Huşi, Adrian Guţu s-a deplasat miercuri în localitatea Vetrişoaia şi a inventariat bunurile celor două bătrâne, Diamanta Botezatu, de 86 de ani, şi Ecaterina Macarie, de 66 de ani.

Acesta le-a pus în vedere bătrânelor că trebuie să achite 280 lei până pe 7 august, suma reprezentând cheltuielile de judecată pe care cele două femei, împreună cu soţul Ecaterinei Macarie şi fiul acestora, trebuie să le achite după ce au pierdut procesul în care au fost condamnaţi la amendă penală de 600 lei, transformată ulterior într-o lună de închisoare.

Bătrânele spun că nu au de unde plăti această sumă, care este prea mare pentru ele, având în vedere că au pensii care abia depăşesc 100 de lei.

Diamanta Botezatu şi Ecaterina Macarie au fost închise în Penitenciarul Vaslui la începutul lunii iulie, pentru executarea unei pedepse cu închisoarea de câte o lună pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare de posesie, deoarece nu au plătit amenda penală de 600 lei.

După patru zile de detenţie, cele două bătrâne au fost eliberate în baza unui ordin de graţiere, semnat de preşedintele Traian Băsescu.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*