Medici falsificatori: Raportari eronate in acte si lipsa la program

176 de medici de famlile si dentisti din intreg judetul au fost prinsi pe picior gresit de Corpul de Control al Casei de Sanatate. Nici farmaciile nu stau pe roze.

Chiulul la program, raportarile eronate si incalcarea clauzelor contractuale sunt principalele nereguli, unele dintre ele repetate, ale medicilor de familie si dentisti din judetul Bacau. 148 dintre acestia au fost sanctionati.

Campioni sunt medicii din reteaua de medicina primara. Numai putin de 109 dintre acestia au fost amendati de inspectorii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS). Valoarea totala a sanctiunilor depaseste suma de 11.000 de RON.

La randul lor, medicii dentisti au fost prinsi cu fals in declaratii si lipsa la program. 36 dintre acestia au primit amenzi de circa 5300 RON, adica peste 53,2 milioane de lei vechi.

„Multi dintre ei nu au respectat prevederile contractuale si au facut raportari eronate in sensul ca au transmis catre Casa de Sanatate unele servicii ca fiind efectuate, iar noi le-am platit confrom contractului, insa acestea nu au fost regasite si in fisele pacientilor, a explicat dr. Mihai Ichim, purtatorul de cuvant al Casei de Sanatate Bacau. Sanctiunile au fost fie de 5 la suta, fie de 10 la suta din valoarea contratului alocat in acest an”.

Nici farmacistii nu s-au lasat mai prejos. 10 dintre farmaciile bacauane au de platit la Casa de Sanatate 6.600 de RON pentru lipsa la program a farmacistului si neconcordanta gestiunii cantitativ-valorice.

Pentru nereguli repetate sau cumulate, farmaciei Elboni din Buhusi i-a fost reziliat contractul. In primul semetru al anului, Corpul de control al CJAS Bacau a efectuat 356 controale.
Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*