Cupa UEFA – turul I preliminar: Sliema Wanderers – Rapid 0-1

Rapid Bucureşti s-a calificat în turul II preliminar al Cupei UEFA la fotbal după ce a învins, în deplasare, formaţia malteză Sliema Wanderers, cu scorul de 1-0 (1-0), prin golul marcat de Mugurel Buga (10).
ÃŽn primul joc, Rapid se impusese cu scorul de 5-0, prin golurile marcate de Nicolae Grigore (5), Mugurel Buga (15, 42), Nicolae Constantin (22), Brian Said (autogol, 45+1).
În Malta, pe o căldură sufocantă, de aproape 40 de grade Celsius, gazdele au fost aproape de gol în debutul jocului, dar Woods, angajat excelent în careu de Nwoko, a fost deposedat în ultimul moment de Bădoi (4).

Rapid a preluat jocul pe cont propriu şi, după ce mingea trimisă de Bădoi nu a ajuns la Griffiths (5), tot Bădoi a centrat excelent, iar Buga a reluat simplu în plasă de la 5 metri: 0-1 (10).
Giuleştenii au avut multe acţiuni ofensive la poarta tânărului Bonello în prima parte a meciului, dar au ratat foarte mult. Burdujan a tras în portar (25), iar zece minute mai târziu a trimis în bară. Bădoi a şutat slab, iar Bonello a apărat la o superbă fază individuală (36), portarul maltez remarcându-se câteva secunde mai târziu la şutul lui Buga. Înainte de pauză, Karamian trage bine de la distanţă, iar Bonello scoate în corner.

Sliema a avut o singură fază ofensivă mai consistentă, în min. 33, când a beneficiat de un corner, iar Bajada l-a încercat pe D. Coman cu un şut din afara careului.

La reluare, rapidiştii tratează în continuare fazele de atac cu prea multă superficialitate, irosind bune posibilităţi de majorare a scorului.

După şuturile pe lângă poartă ale lui Woods (52) şi Săpunaru (55), Buga trage slab şi Bonello reţine, iar Griffiths ţinteşte bara (56). Apoi, un şut-centrare Bădoi (62) şterge bara transversală. I. Stancu are şi el o şansă bună de gol, dar voleul său ocoleşte poarta (68). Bădoi are două şuturi la poartă (77), primul respins de Bonello, iar al doilea pe lângă.

Sliema are o ocazie bună de a egala în final, când Giglio prinde un vole formidabil, de la marginea careului (88), dar mingea trece peste poartă.

O victorie normală, dar după un joc destul de modest, la un scor mult prea mic pentru a reflecta diferenţa de valoare dintre cele două echipe. Giuleştenii mai au mult de lucrat în compartimentul ofensiv, pentru a mări procentajul de finalizare al acţiunilor de atac.

Tragerea la sorţi a partidelor din turul II preliminar al Cupei UEFA este programată vineri 28 iulie, la Nyon (Elveţia).

Sliema Wanderers – Rapid 0-1 (0-1)
Marcatori: Mugurel Buga (10).
La Valletta, „Ta’ Qali Stadium”: 150 spectatori.
Arbitri: Milan Karadzic, la centru; Jovica Savija, Dusko Atic, arbitri asistenţi; Goran Vicentijevic, arbitru de rezervă (toţi din Serbia-Muntenegru). Observator UEFA pentru arbitri: Michel Girard (Franţa).
Cartonaşe galbene: R. Stancu (45+1), Săpunaru (59), N. Grigore (82).

Au evoluat echipele:

Sliema: 1. Henry Bonello – 2. Alex Muscat, 5. Ian Ciantar (căpitan), 13. Jeffrey Chetcuti, 15. David Carabott (6. Lee Lombardi, 77) – 26. Stefan Giglio, 11. Zdenek Svoboda, 10. Roderick Bajada (17. John Mintoff, 83), 8. Claude Mattocks – 18. Chucks Nwoko, 14. Ivan Woods. Antrenor: Edward Aquilina.

Rezerve neutilizate: 22. Murphy Akanji – 4. Brian Said, 3. Mauro Di Lello, 9. Adrian Mifsud, Joseph Farugia.

Rapid: 1. DănuÅ£ Coman – 23. Marius Constantin, 24. Vasile Maftei (căpitan), 19. Cristian Săpunaru – 9. Valentin Bădoi, 18. Nicolae Grigore, 25. Romeo Stancu, 10. Artiom Karamian (5. IonuÅ£ Stancu, 46) – 29. Mugurel Buga, 20. Lucian Burdujan (7. Ciprian Vasilache, 58), 11. Ryan Griffiths (16. Andrei Petrescu, 77).

Rezerve neutilizate: 32. Mihai Mincă – 28. Nicolae Constantin.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*