Atelier 35 – s-a confirmat speranta

Cea de a treia editie a expozitiei-concurs ‘Atelier 35’ a mai indepartat din temerile celor care prevesteau „o desertificare” a plasticii bacauane dupa gloria consacratilor. Rezervata artistilor plastici bacauani care nu au implinit varsta inainte mentionata, initiativa presedintelui UAP Bacau, Dionis Puscuta, a adunat nu o generatie, ci o suma de personalitati in formare.

Juriul, prezidat de maestrul Ilie Boca, a decis in unanimitate ca Raluca Barzu (inca studenta!) a binemeritat primul loc in acest an, loc rasplatit cu o lucrare a sculptorului Mihai Bejenariu si cu carti ale autorilor bacauani oferite de Calistrat Costin, presedintele filialei locale a Uniunii Scriitorilor.

Intr-adevar, lucrarile sale surprinzatoare, ludic-socante, iconoclaste si/sau cu adancimi neasteptate au iesit in evidenta. Daca va sti sa-si conduca si tempereze impulsul artistic, daca va refuza facilul si jocul gratuit, atunci cu siguranta vom avea nu doar o speranta, ci un artist pe de-a intregul.

Au mai fost remarcati si rasplatiti, in ordine, Ana Maria Bucur, Marius Frantz, Dionis Puscuta si Mihnea Baran. Cu aceasta ocazie, spatiul UAP si-a schimbat numele in Galeriile „Ion Frunzetti”, fapt justificat de maestrul Boca:

„Ion Frunzetti a fost unul dintre marii critici si istorici de arta ai Romaniei, care este nascut in Bacau, el fiind originar din Targu-Ocna.” Sa speram ca aceste doua evenimente au fost un adevarat botez al sperantelor ce vor confirma in plastica bacauana. (N.B.)

Adauga un comentariu

*