Guşă: Băsescu a fost părăsit de şefii serviciilor secrete

cozmin gusaPreşedintele Partidului Iniţiativa Naţională, deputatul Cozmin Guşă, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că preşedintele României, Traian Băsescu, ar fi fost părăsit de şefii serviciilor secrete. În opinia sa, acest lucru ar fi demonstrat de faptul că preşedintele nu a reuşit deocamdată să propună înlocuitori pentru foştii directori ai SRI, SIE şi Direcţiei de Informaţii a Ministerului Administraţiei şi Internelor, transmite corespondentul AMOS News.

Cozmin Guşă spune că Omar Hayssam ar fi fugit din România cu ajutorul unor ofiţeri de informaţii. El spune că SRI ar fi trebuit să monitorizeze fiecare mişcare a sa, în condiţiile în care omul de afaceri arab ar fi fost ofiţer al serviciilor de informaţii ale Siriei.

Liderul Partidului Iniţiativa Naţională a mai declarat că şeful Diviziei Antiterorism din cadrul SRI ar fi fost înainte de anul 1989 ofiţerul de Securitate care îl supraveghea pe Omar Hayssam. El a adăugat că acesta ar fi prosperat după Revoluţie ca urmare a relaţiei cu omul de afaceri acuzat că ar fi pus la cale răpirea jurnaliştilor români în Irak.

„Primul motociclist al ţării, Tăriceanu, vrea să vândă CEC pe nimic”

PreÅŸedintele Partidului IniÅ£iativa NaÅ£ională, Cosmin Guşă, apreciază că preÅ£ul cu care va porni licitaÅ£ia pentru privatizarea CEC este prea mic, considerându-l direct răspunzător de aceasta pe primul ministru Călin Popescu Tăriceanu, ÃŽntr-o conferinţă de presă la susÅ£inutp la Tîrgu MureÅŸ Guşă a spus că „primul motociclist al ţãrii vrea sã vândã CEC pe nimic”, referire la preÅ£ul de pornire al licitaÅ£iei, care este de 500 000 de euro.

Cosmin Guşă consideră că premierul a subapreciat CEC. „Dacã OTP Bank va câştiga, se poate bãnui cã premierul a fãcut trafic de influenţã, iar eu, în calitate de membru al Comisiei de buget-finanÅ£e, mã voi sesiza”, a afirmat preÅŸedintele PIN. El s-a arătat indignat că Guvernul României nu doreÅŸte existenÅ£a unei instituÅ£ii financiar bancare de stat, alta decăt BNR.

Banca OTP – Ungaria ÅŸi Banca naÅ£ională a Greciei sunt cei doi competitori care s-au calificat pentru ultima etapă din procesul de privatizare a CEC.

Această etapă va include înaintarea ofertelor finale, angajamente îmbunătăţite ale participanţilor şi negocieri privind conceperea dosarului de privatizare, care vor începe la 1 august 2006.

Adauga un comentariu

*