Catedrala onesteana si-a sfintit clopotele

Cele 5 clopote noi ale Catedralei Ortodoxe “Pogorarea Sfantului Duh” din Onesti au fost sfintite la sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul unei ceremonii religioase, oficiata de Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului si Husilor, si de parintele Constantin Alupei, protopopul de Trotus.

Clopotele, care au marimi si tonalitati diferite, au sosit recent din Austria, unde au fost turnate la fabrica “Grassmayer”, din Innsbruk. La turnarea lor a asistat si protopopul Constantin Alupei, care s-a deplasat in Austria special pentru acest eveniment.

Clopotele au fost expuse in curtea catedralei si urmeaza sa fie instalate dupa terminarea lucrarilor la clopotnita.

Conform precizarilor facute de parintele Alupei, toate cheltuielile legate de fabricarea clopotelor au fost suportate de un enorias al catedralei, care si-a exprimat dorinta de a-si pastra anonimatul.

Construirea Catedralei Ortodoxe “Pogorarea Sfantului Duh” din Onesti a inceput imediat dupa evenimentele din decembrie 1989, dar, din pacate, lucrarile nu au fost terminate nici pana in prezent, fiind inca departe de finalizare.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*