Onestiul si-a ipotecat toate veniturile

Pentru obtinerea creditului de 6,6 milioane de euro (232 miliarde de lei vechi), necesar construirii a inca 7 centrale termice de cartier, Consiliul Local Onesti si-a girat toate veniturile proprii, de la impozite, taxe, contributii, alte varsaminte si alte venituri, pana la cotele defalcate din impozitul pe venit.

Gajarea veniturilor s-a facut la solicitarea expresa a Bancii Tiriac, declarata castigatoare a licitatiei in vederea contractarii imprumutului.

Tot la solicitarea Bancii Tiriac, in hotararea Consiliului Local, aprobata la ultima sedinta, a fost inclusa si precizarea ca “ratele, dobanda si comisioanele aferente creditului vor fi achitate din veniturile proprii ale bugetului local”.

Municipalitatea onesteana a acceptat toate conditiile impuse la obtinerea creditului, fiind constransa de faptul ca centralele termice trebuie sa fie gata pana la inceperea iernii.

In caz contrar, circa 30 % din locuintele onestene vor ramane fara caldura la iarna.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. Trebuiau facute centralele nu exista alta posibilitate

  2. comenteaza despre centrale oameni sau ziaristi care habar nu au cei aia energie termica e epoca neinplinitilor ei sunt cu gura mare

Adauga un comentariu

*