Guvernul vrea să dea afară un sfert dintre bugetari

Motivul – cheltuielile foarte mari cu salarizarea. Planurile vin insa in contradictie cu o alta lege in baza careia ministerele angajeaza 8500 de specialisti in absorbtia fondurilor europene.

In aceste conditii sindicatele functionarilor publici ameninta cu proteste pentru a-si apara membrii.

Presedintele Asociatiei Nationale a Functionarilor Publici Bogdan Draghici a declarat pentru AMOS News ca masura Guvernului este ilogica pentru ca in ultimii ai a infiintat mii de posturi, iar acum intentioneaza concedieri masive.

„Sa speram ca nu va fi cazul si cei care vor fi dati afara nu provin din randul functionarilor publici. Din punctul meu de vedere nu se impune o reducere a numarului de functionari. Dimpotriva sunt sectoare subdimensionate- dovada angajarile facute de Guvern in ultimii ani. De exemplu la Ministerul Muncii s-au angajat foarte multi functionari publici care au lucrat la recalcularea pensiilor”, a precizat Draghici.

Pe de alta parte reprezentantii sindicatului Sed Lex negocieaza cu Executivul o noua lege a salarizarii pentru functionarii publici. Presedintele sindicatului Vasile Marica a declarat ca intentia Guvernului de a face concedieri nu va ramane netaxata. „Nu suntem de acord cu aceste disponibilizari pentru ca numarul functionarilor publici este si asa insuficient. Depasirile de cheltuieli bugetare s-au facut din vina unor ministri”, a declarat Marica.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*