Constantin Avram este presedinte la conservatori

Surpriza si nu prea, cam asa poate fi categorisita intrarea lui Constantin Avram in Partidul Conservator. In acest timp, PD-ul ii executa pe apropiatii fostului subprefect.

Dupa demisia din Partidul Democrat a lui Constantin Avram, toata lumea s-a intrebat care va fi urmatoarea sa destinatie politica.

Pana la urma, el a ales Partidul Conservator, al carui presedinte interimar pe judet a fost deja numit, ce-i drept pana la sfarsitul lunii octombrie, cand vor avea loc alegeri interne. Potrivit declaratiilor lui Gheorghe Constantin, vicepresedinte al PC la nivel national, discutiile cu Avram s-au derulat timp de doua luni.

Pentru conservatori, venirea cunoscutului om politic in partid este un enorm castig avand in vedere ca fostul subprefect are o imagine foarte buna, nu a fost implicat in scandaluri si, foarte important, poseda stiinta de a se apropia de oameni si de a-i convinge. Problema este cat de… inspirata a fost alegerea lui Avram.

Partidul Conservator este sub pragul electoral in sondajele la nivel national si situatia echivoca a presedintelui Dan Voiculescu nu face decat sa-l traga si mai jos. Pe de alta parte, pe plan local conservatorii au un nucleu bun, mai ales in municipiul Bacau unde au reusit o victorie rasunatoare in 2004.

Chiar daca plecarea lui Romeo Stavarache si grupului sau a slabit filiala locala, se pare ca mai exista resurse umane capabile sa scoata un scor bun in alegeri. Dar exista riscul foarte serios ca PC Bacau sa repete istoria organizatiei PNG Bacau, cea care dupa alegerile parlamentare de acum doi ani era, teoretic in Parlament.

Doar teoretic pentru ca la nivel national partidul lui Becali n-a sarit de pragul de cinci la suta. Pe de alta parte, este posibil ca miza lui Avram sa fie alegerile locale, acolo unde se poate bate cu sanse mari la fotoliul de primar al Bacaului si, in acelasi timp, sa traga dupa el lista conservatorilor.

Oricum, zestrea din judetul Bacau a partidului nu este de neglijat: trei primari, sase viceprimari, 121 de consilieri locali si peste 9.000 de membri.

In municipiul Bacau are patru consilieri locali prin venirea lui Gabriel Stanica Lupu, fost membru PD, si circa 3.000 de aderenti. La instalare, Constantin Avram a declarat ca isi propune sa reorganizeze filialele si sa le dezvolte in paralel cu „o reindentificare a politicii”.

PD-ul nu uita si nu iarta

La despartirea de Partidul Democrat, Constantin Avram a lasat sa se inteleaga ca Vasile Nistor este principalul vinovat de plecarea sa.

„Ce-i reprosez lui Nistor este lipsa totala de comunicare. In rest, are dansul destule sa-si reproseze”, spunea Avram la acea vreme. Demisionarul si-a declarat nemultumirea si fata de „oamenii din politica, nu oameni politici, vinovati ca au inversat triada tara-partid-interes personal in favoarea lor si au inceput cu umplerea buzunarelor proprii.”

In replica, presedintele Nistor a declarat ca „domnul Avram este o pierdere, dar cred ca la domnia sa a fost o lipsa de experienta politica. Dupa ce se va maturiza, se va intoarce intr-un partid unde a cunoscut adevarata democratie.

Nu va avea viitor in alt partid si se va intoarce in PD.” Iata ca nu a fost profet seful pedistilor bacauani si „imaturul” si-a gasit alt drum.

Dupa plecarea lui Avram, s-a trecut si la rafuiala cu cei care i-au fost apropiati si care au avut curajul sa-si declare public nemultumirea fata de conducerea organizatiei, in frunte cu Nistor.

Capii revoltei au fost Maricica Cosa si Cristian Cristian, care au si inaintat o scrisoare deschisa, semnata, pare-se, de 50 de membri PD, in care era contestat stilul dictatorial al lui Vasile Nistor.

Ultimul episod din acest razboi s-a consumat prin excluderea din PD a sase membri, excludere justificata printr-un comunicat de presa din care reproducem exact: „datorita inactivitatii politicii, lispsei (sic!) de performanta politica, a conduitei negative si a declaratiilor mincinoase care aduc atingere imaginii partidului”.

Tot in acest document oficial, care tradeaza o mare stangacie in folosirea limbii romane, mai scrie ca Maricica Cosa si Cristian Cristian „nu se situeaza nici macar pe centura politicii, ei reprezentand garderopa (sic! sic! sic!) lui Constantin Avram (…)”.

Chiar daca a scazut numarul de membri, credem ca organizatia judeteana are destui bani pentru a achizitiona, in regim de urgenta!, cateva dictionare si gramatici absolut necesare pentru eliminarea starii de jena care ii cuprinde pe cititorii unui astfel de comunicat.

Nelu BROSTEANU

Adauga un comentariu

*