Preşedintele Moldovei îl contrazice pe Băsescu

Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, a declarat, marti că România nu a propus oficial Republicii Moldova să adere împreună la UE, dar a evitat să nege că ar fi avut loc discuţii pe această temă, relatează agenţia BASA-press.

„Republica Moldova se va uni cu marea familie europeană, dar mai mult nu ne unim cu nimeni. Acest lucru este indiscutabil”, a declarat Voronin.

Preşedintele moldovean a evitat să comenteze informaţiile potrivit cărora ar fi primit de la preşedintele României, Traian Băsescu, o ofertă de aderare în comun la Uniunea Europeană. Voronin a precizat că o asemenea propunere nu a fost făcută oficial, dar nu a dezminţit eventuale discuţii pe această temă.

„ÃŽl stimez foarte mult pe preÅŸedintele Băsescu. Am găsit repede contacte ÅŸi sunt bucuros că relaÅ£iile noastre se dezvoltă. Fiecare preÅŸedinte este ÅŸi el om ÅŸi are dreptul să greÅŸească. Noi preÅ£uim relaÅ£iile cu România mai presus de orice declaraÅ£ii care vin ÅŸi se duc”, a declarat preÅŸedintele Moldovei.

Voronin a apreciat că aderarea nu se face cu strigătul ÅŸi licitaÅ£ia ÅŸi a adăugat că „statutul UE nu presupune asemenea tovărăşii – de a intra cu toptanul”.

Solicitat să comenteze insistenţele Românieii de a fi parte la negocierile pentru reglementarea diferendului transnistrean, Voronin a declarat că, în acest sens, cel mai mare sprijin din partea României ar fi semnarea Tratatului politic şi a Tratului de frontieră cu Moldova.

Realitatea TV

Adauga un comentariu

*