Pascu a depus jurământul ca vicepremier

Conservatorul Bogdan Pascu a depus, marţi, jurământul pentru funcţia de vicepremier, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu şi a primului-ministru Călin Popescu-Tăriceanu.

Şeful statului a subliniat că desemnarea lui Bogdan Pascu în această înaltă demnitate a statului este importantă mai ales prin vârsta pe care acesta o are. În acest sens, Traian Băsescu şi-a manifestat speranţa că prezenţa lui în guvern ar putea fi un element de catalizare a unor decizii care sunt atât de necesare României.

‘ÃŽn momentul de faţă, avem o administraÅ£ie centrală care nu se întâlneÅŸte cu administraÅ£ia locală, avem instituÅ£ii care funcÅ£ionează după sisteme depăşite de realităţile României ÅŸi poate veÅ£i reuÅŸi să vă convingeÅ£i colegii din cabinet că reforma instituÅ£iilor nu mai poate fi întârziată. Este un proces lung, dificil, dar care, fiind perpetuu amânat, nu o să ne ducă decât la blocaje’, a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele şi-a exprimat speranţa că noul vicepremier va fi unul dintre membrii cabinetului care va renunţa să afişeze teme neesenţiale şi va pune accent pe respectarea programului cu care guvernul a fost învestit.

‘Este deja mult prea multă vorbă pe lângă programul de guvernare ÅŸi poate mai puÅ£ină consistenţă în îndeplinirea unor angajamente asumate în faÅ£a parlamentului. Vă doresc succes ÅŸi, încă o dată, mă bucură tinereÅ£ea dvs. ca membru al unei echipe guvernamentale deja rodate, dar care mai are nevoie de dinamizare’, a subliniat preÅŸedintele Băsescu.

La rândul său, conservatorul Bogdan Pascu a subliniat că speră ca tinereÅ£ea sa să aducă un plus de valoare guvernului. ‘Cred că este un semnal important că România trebuie să se schimbe ÅŸi odată cu schimbarea mentalităţilor trebuie să se schimbe ÅŸi modul de abordare a lucrurilor. Avem datoria să nu dezamăgim. Vreau să fac o promisiune că voi încerca să depăşesc toate barierele care vor sta în faţă, voi încerca să fiu un exponent onest ÅŸi de seamă al ofensivei tinerilor ÅŸi că voi aduce cu mine ÅŸi mulÅ£i alÅ£i tineri care pot face o treabă bună pentru România’, a spus noul vicepremier.

Bogdan Pascu îl înlocuieÅŸte în funcÅ£ia de vicepremier pe George Copos. Pascu s-a născut la data de 3 iulie 1967, în BucureÅŸti, ÅŸi este necăsătorit. A terminat Facultatea de Tehnologia ConstrucÅ£iior de MaÅŸini ÅŸi a absolvit programul MBA Româno-Canadian, specializarea FinanÅ£e. El este director general la FundaÅ£ia Umanistă ‘Dan Voiculescu’ ÅŸi, din 2003, vicepreÅŸedinte al Partidului Umanist din România.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*