Majorarea capitalului Uton a fost respinsa

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si Ministerul Finantelor, au respins majorararea capitalului social cu un milion de euro, al societatii Uton Onesti. AVAS si Ministerul Finantelor sunt creditorii companiei Carom, actionarul majoritar al societatii.

„Creditorii Carom s-au opus majorarii de capital. Singura solutie propusa pentru deblocarea situatiei a fost grabirea vanzarii actiunilor”, a declarat Adrian Marghescu, reprezentantul Finconta Consulting, lichidatorul Carom, citat de Mediafax.

Conform acestuia, actiunile societatii Uton vor fi scoase la tranzactionare pe piata electronica Rasdaq, dupa finalizarea evaluarilor.

Castigul raportat de societate in anul financiar 2005 a fost de 40.000 de lei, in timp ce cifra de afaceri a fost de 31,47 de milioane de lei.

Carom detine 90,96% din actiunile Uton Onesti. Compania a intrat in faliment la sfarsitul lunii noiembrie 2005, dupa ce Tribunalul Bacau a hotarat lichidarea judiciara, la cererea administratorului judiciar si a creditorilor.

Firma Finconta Consulting, lichidatorul Carom, va scoate la vanzare in bloc, la inceputul lunii august, activele companiei, pentru recuperarea creantelor in valoare de 1,1 miliarde de lei, din care doua treimi catre bugetul statului.

Adauga un comentariu

*