Consiliul Concurenţei recuperează peste 50 milioane RON de la Loteria Română

Consiliul Concurenţei a decis ca CN Loteria Română SA a beneficiat de ajutor de stat ilegal şi ca urmare a dispus recuperarea de către Ministerul Finanţelor Publice a acestuia şi a dobânzilor aferente.

Suma ce trebuie recuperată se ridică la 50,6 milioane lei.

Aceste măsuri de sprijin financiar reprezintă ajutor de stat, în conformitate cu prevederile legale în domeniul ajutorului de stat. În urma analizei efectuate de experţii Consiliului Concurenţei s-a stabilit că acest ajutor este ilegal, fiind acordat fără a fi fost notificat, şi incompatibil cu un mediu concurenţial normal.

Totodată, Consiliul Concurenţei solicită eliminarea din legislaţia din domeniul jocurilor de noroc a dispoziţiilor legale care instituie un tratament preferenţial Loteriei Române.

În cursul lunii martie 2006, Consiliul Concurenţei a dispus declanşarea unei investigaţii având ca obiect analiza măsurilor de sprijin financiar acordate CN Loteria Română SA.

În cadrul investigaţiei s-a constatat că Loteria Română a beneficiat de o serie de facilităţi fiscale sub forma scutirii de la plata taxei de licenţă şi exceptării de la perceperea şi virarea către stat a taxei de timbru social.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*