Faber a pasat actiunile Balkan

Casa de comert Faber Invest Inc (SUA) a vândut participatia de 36,43% din actiuni pe care o detinea la Balkan Petroleum SA (BkP) catre o firma înregistrata în Elvetia, Balkan Petroleum AG, valoarea tranzactiei fiind de 9,75 milioane de lei, a declarat agentiei MEDIAFAX presedintele BkP, Marian Iancu.

Tranzactia a fost aprobata în Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor.

Iancu, care conduce si reprezentanta Faber în România, nu a dorit sa prezinte detalii privind motivatia acestei operatiuni, afirmând doar ca Balkan Petroleum SA intentioneaza sa înceapa o serie de investitii imobiliare.

Intrebat daca exista vreo legatura între Balkan Petroleum AG si Balkan Petroleum Ltd, Iancu a afirmat ca aceste companii „ar putea avea aceeasi structura de actionariat”.

Actionarul majoritar al BkP ramâne Balkan Petroleum Ltd, firma înregistrata în Marea Britanie, cu 62,93% din capitalul social.

Compania Lanton Enterprises Inc. si persoanele fizice Marian Iancu si Luiza Margarit sunt ceilalti actionari ai BkP, detinând fiecare cu 0,2% din actiuni.

Firma Faber a furnizat titei companiilor Rafo si Carom Onesti, însa livrarile au fost întrerupte în 2005, dupa ce creantele pe care le avea la cele doua rafinarii au ajuns de ordinul zecilor de milioane de dolari.

Balkan Petroleum Ltd este actionarul majoritar al Rafo Onesti, detinând o participatie de 98% din capitalul social al rafinariei. Pachetul de actiuni a fost vândut în iulie anul trecut catre Calder-A, firma înregistrata în Olanda.

Tranzactia trebuie sa primeasca, însa, si acordul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.

Recent, consilierul prezidential pe probleme economice Theodor Stolojan a cerut public AVAS sa rezolve problema RAFO

Comentarii

  1. Iancu si cu acolitii lui sa ajunga in puscarie!!!! Fac pe cinstitii, dar nu cred ca sunt.

Adauga un comentariu

*