Două bătrâne din Vaslui, închise pentru 6 milioane de lei

00011860.jpgDouă femei în vârstă de 86 şi 66 de ani, mamă şi fiică, au fost condamnate la închisoare pentru o lună de zile. Femeile au fost întemniţate, pentru că nu au avut şase milioane de lei pentru a plăti o amendă penală.

După ce femeile îşi vor ispăşi pedeapsa, la închisoare va merge şi soţul uneia dintre ele. Bătrânul, trecut şi el de 60 de ani, a fost lăsat deocamdată în libertate pentru că, potrivit legii, gospodăria nu poate rămâne nepăzită.

Diamanta Botezatu şi Ecaterina Macarie au fost date în judecată în urmă cu doi ani, pentru tulburare de posesie fiindcă au vrut să lucreze pământul revendicat de nişte rude. Instanţa le-a găsit însă vinovate pe femei şi le-a amendat. Cele două bătrâne au petrecut cea de-a doua noapte la penitenciar.

Ministrul justiţiei, Monica Macovei, intervine în cazul celor două bătrâne. Macovei susţine că bătrânele pot face cerere de graţiere individuală şi va solicita preşedintelui să se implice în acest caz. Conform legislaţiei, doar Preşedintele poate să le ofere graţierea. Ministrul a mai adăugat că va examina legea din perspectiva acestui caz şi se va gândi la modificarea acesteia.

Decanul Baroului de Avocatură Bucureşti, Cristian Iordănescu, consideră că trimiterea după gratii a celor două femei este o ruşine pentru sistemul judiciar românesc. Cristian Iordănescu spune că la fel de suprinzătoare este şi rapiditatea execuţiei deciziei, în condiţiile în care infractori periculoşi sunt lăsaţi în libertate.

Realitatea TV

Adauga un comentariu

*