Tăriceanu trimite PNL în campanie electorală

Preşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut vineri, că Executivul a reuşit să recupereze decalajele faţă de UE, în pofida atacurilor la adresa Cabinetului său venite chiar din interiorul Coaliţiei.

Prima săgeată a lui Tăriceanu, în discursul Å£inut la Consiliul ReprezentanÅ£ilor NaÅ£ionali ai PNL (CRN), l-a Å£intit pe preÅŸedintele Băsecu ÅŸi „relaÅ£ia cu totul ÅŸi cu totul ieÅŸită din comun” dintre acesta ÅŸi guvern.

„Imediat după instalarea guvernului, a început să se discute despre alegeri anticipate, care au devenit un fel de pasiune pentru unii”, a spus Tăriceanu, făcând aluzie la faptul că tema anticipatelor a fost lansată de preÅŸedinte la doar două săptămâni de la instalarea guvernului, în 12 ianuarie 2005, într-un interviu acordat ziarului „Adevărul”.

O altă Å£intă a nemulÅ£umirilor sale a vizat coaliÅ£ia: „Nu-mi aduc aminte ca membri ai CoaliÅ£iei să fi făcut atâta carieră politică criticând guvernul”.

Vorbind despre “realizările” Cabinetului său, Tăriceanu a mai susÅ£inut că Executivul său a reuÅŸit să atingă obiectivul aderării României la 1 ianuiare 2007, în ciuda unor condiÅ£ii potrivnice, care nu au permis guvernului nicio perioadă de acalmie: „pasiunea unora pentru anticipate”, relaÅ£ia „cu torul ieÅŸită din comun” cu instituÅ£ia prezidenÅ£ială, calamităţile naturale, criticile la adresa executivului venite de la coaliÅ£ie, curentul eurosceptic ÅŸi moÅŸtenirea fostei guvernări..

Tăriceanu nu a uitat să lovească şi în fostul partid de guvernământ, pesediştiifiind responsabili de gravele întărzieri ale României în procesul de aderare.

El a acuzat guvernul PSD că a făcut “cadouri politice” unor state europene pentru a le câştiga bunăvoinţa, în loc să promoveze reformele reale cerute de UE. Premierul a mai spus că, în prezent, România se poate bizui pe propriile “merite” şi nu pe anumite “prietenii” pentru a-şi atinge obiectivul de integrare la 1 ianuarie 2007.

Premierul ile-a reproşat liberalilor că nu au manifestat solidaritate faţă de ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, care, în opinia lui, a demarat “o reformă curajoasă”, “luptându-se cu mafia” din domeniu, precum şi cu criza gripei aviare.

“Mi-ar fi plăcut să daţi dovadă de mai multă solidaritate şi să îl sprijiniţi pe ministrul Gheorghe Flutur”, le-a spus Tăriceanu.

Premierul l-a lăduat şi pe ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, în special pentru introducerea incompatibilităţilor la nivelul cadrelor medicale.

În condiţiile în care cozile de la farmacii arată o cirză a sistemului sanitar, Tăriceanu I-a găsit o scuză ministrului său, afirmând că “roadele refromei sale nu pot să apară de azi pe mânie”.

Educaţia gestionată în continuare de democratul Mihail Hărdău a fost invocată din nou, premierul susţinând că MEC a primit nu mai puţin de 13 000 de miliarde de lei, la rectificarea bugetară, bani care aşteaptă să fie investiţii pe proiecte naţionale.

La final, liderul liberal i-a criticat pe membrii CRN că nu şi-au jucat bine rolul de a “promova” proiectele PNL în teritoriu şi i-a trimis în campanie electorală.

“Cel mai bun argument politic şi electoral pe care îl avem este acela de a susţine proiectele la nivelul judeţelor şi de a păstra legătura cu oamneii.

Fac un apel pentru a vă asuma acest rol politic pe care îl avem”, le-a mai spus delegaţilor, avertizându-i că, după 1 ianuiarie 2007, principala miză va fi modul în care vor şti să atragă fondurile europene pentru proiecte locale cu impact electoral.

NewsIn.Ro

Adauga un comentariu

*