Primarul din Râmnicu Vâlcea este acuzat de luare de mită

Procurorii anticorupţie l-au învinuit pe primarul Mircia Gutău de luare de mită şi pe viceprimarul Nicolae Dicu, de complicitate la luare de mită. Procurorii anticorupţie au solicitat Tribunalului Bucureşti mandate de arestare pe numele ambilor învinuiţi.

Avocatul primarului şi viceprimarului din Râmnicu Vâlcea, Octavian Fieroiu, a declarat că banii din flagrantul organizat joi seara erau de fapt împrumutaţi de la denunţător, şi nicidecum nu reprezentau mită pentru o autorizaţie de construcţie.

Viceprimarul Nicolae Dicu a fost reţinut de procurorii DNA, joi, în momentul în care primea suma de 20.000 de euro de la Crinu Popescu, patronul firmei Rovimet Râmnicu Vâlcea, în schimbul eliberării unei autorizaţii de construcţie.

Potrivit unor surse judiciare, suma promisă ar fi fost de 50.000 de euro, iar banii marcaţi pentru flagrantul în care a picat Dicu reprezintă doar prima tranşă din suma negociată.

Flagrantul a avut loc la Hotelul Maria din Râmnicu Vâlcea.

Potrivit unor surse judiciare, mita era destinată primarului, de fapt, el fiind cel care semnase autorizaţia de construcţie pentru firma Rovimet.

Primarul Mircia Gutău le-a declarat corespondenţilor NewsIn, joi, că i s-a propus şi lui mita respectivă, dar a refuzat-o.

Viceprimarul Nicolae Dicu a fost prins în momentul în care primea suma de 20.000 de euro de la Crinu Popescu, patronul firmei Rovimet Râmnicu Vâlcea, în schimbul eliberării unei autorizaţii de construcţie.

Banii au fost marcaţi, iar flagrantul a avut loc la Hotelul Mara din oraş. Dicu a primit, în noaptea de joi spre vineri, mandat de reţinere pentru 24 de ore, fiind adus în Bucureşti. El va fi prezentat instanţei Tribunalului Bucureşti cu cerere de mandat de arestare preventivă, pentru luare de mită.

Adauga un comentariu

*