Dosar penal la Asociatia 51 din Onesti

Politia Onesti si Parchetul de pe langa Judecatoria Onesti au intocmit dosarul penal cu nr. 691/P/2006, pe numele lui Neculai Boghiu si Aurica Hanganu, presedintele si administratorul Asociatiei de proprietari 51 din Onesti, acestia fiind cercetati sub aspectul savarsirii infractiunii de delapidare.

Totodata, politistii onesteni au ridicat documentele financiar-contabile de la asociatie si l-au numit ca expert pe Vasile Cristea, din Targu Ocna.

Un alt expert, respectiv Beatrice Bahamat, a fost numit de noua conducere aleasa la Asociatia 51, reprezentata de mai multe persoane, printre care si noul vicepresedinte Vasile Stanciu.

Reamintim faptul ca intreaga conducere a Asociatiei 51, inclusiv presedintele Neculai Boghiu si administratorul Aurica Hanganu, a fost destituita la Adunarea generala din 14 aprilie, fiind alesi lideri noi, cum ar fi Ilie Stelian, Vasile Stanciu sau Vasile Timiras.

Insa fostul presedinte, Neculai Boghiu, a refuzat sa predea functiile, motiv pentru care noii alesi s-au adresat instantei de judecata. In mod surprinzator, Judecatoria Onesti nu le-a recunoscut noilor lideri calitatea de parte in proces, iar Neculai Boghiu a continuat sa conduca Asociatia 51, desi deciziile adunarii generale din 14 aprilie nu au fost contestate in mod oficial si nu au fost anulate de vreo instanta judecatoreasca.

In acest moment, intre cele doua conduceri se mai poarta inca un razboi si in instantele de judecata, din Onesti si din Bacau, dar au fost sesizate si organele de cercetare penala, Politia si Parchetul Onesti.

Motivele sesizarilor sunt exact cele pentru care locatarii au tinut sa-l demita pe presedintele Neculai Boghiu si pe administratorul Aurica Hanganu: gravele nereguli financiar-contabile si abuzurile din cadrul asociatiei, de unde exista suspiciuni ca ar fi disparut sume de ordinul miliardelor.

Insa organele de ancheta au fost sesizate si de Comisia juridica din cadrul Consiliului Local Onesti, prezidata de Mihai Sova.

“Am intervenit in calitate de mediatori in conflictul de la Asociatia 51, care dura de foarte mult timp, insa cand am constatat ca exista acuzatii atat de grave, am sesizat Politia Onesti, iar acum asteptam finalizarea anchetei”, ne-a declarat consilierul local Mihai Sova, presedintele Comisiei juridice.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*