Autocarul echipei de fotbal Gaz Metan Mediaş s-a răsturnat

Autocarul echipei de fotbal Gaz Metan Mediaş s-a răsturnat, vineri, în apropierea localităţii Şaroş pe Târnave, judeţul Sibiu, în timp ce se deplasa la Reghin unde echipa urma să joace un meci amical cu Gloria Bistriţa. 16 din cele 50 de persoane aflate în autocar, între care şi fiul antrenorului Alexandru Varo, în vârstă de nouă ani, au fost rănite. Cinci răniţi se află în stare foarte gravă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu, Luciana Balteş, a declarat că accidentul s-a produs ca urmare a neadaptării vitezei la condiţiile de trafic. Din primele cercetări reiese că şoferul a pierdut controlul volanului într-o curbă iar autocarul s-a răsturnat de trei ori în afara carosabilului.

La faţa locului au sosit ambulanţe de la Sibiu şi Sighişoara, precum şi elicopterul SMURD Târgu Mureş.

Elicopterul SMURD şi un elicopter al MApN de la Turda i-au transportat la Târgu Mureş pe antrenorul principal, Alexandru Varo, antrenorul secund Constantin Cenan, pe doctorul echipei Tudor Tolciu, pe directorul sportiv al clubului, Nelu Aloman, pe fotbalistul Cristi Pop şi pe fiul antrenorului Varo, Tamas Varo, în vârstă de 9 ani.

Cel mai grav rănit este doctorul echipei, Tudor Tolciu, suspect de fractură de bază craniană, hemoragie internă şi fracturi de membre.

Constantin Cenan este suspect de fractură de coloană şi hemoragie internă, iar Alexandru Varo are o fractură complet deschisă la gleznă.

Fiul acestuia a fost diagnosticat cu multiple fracturi. Ceilalţi răniţi prezintă fracturi ale membrelor. Toţi cei transportaţi la Târgu Mureş urmează a fi supuşi investigaţiilor medicale şi vor intra de urgenţă în sala de operaţie.

Rudele fotbaliştilor implicaţi în accident au declarat că au vorbit cu unii dintre cei mai uşor răniţi, iar aceştia le-au spus că autocarul s-a răsturnat într-o prăpastie, după ce şoferul a pierdut controlul volanului într-o curbă.

Dr. Raed Arafat, sosit cu ultimul elicopter, a declarat că multe dintre victime prezintă traumatisme multiple, inclusiv fracturi deschise, traumatisme toraco-abdominale, cranio-cerebrale, cu pierdere de cunoÅŸtinţă sau fără pierdere de cunoÅŸtinţă. ‘Am solicitat ÅŸi sprijinul Armatei ÅŸi a venit un elicopter de la Câmpia Turzii.

S-a intervenit de la Sibiu, de la MediaÅŸ, cu echipe de la Ambulanţă ÅŸi de la SMURD’, a declarat Arafat. Åžeful SMURD Târgu MureÅŸ a spus că aÅŸteaptă bilanÅ£ul PoliÅ£iei, dar a apreciat că numărul victimelor transportate la spitalele din Târgu MureÅŸ ÅŸi Sibiu se ridică la 16.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*