O nunta la fel de frumoasa ca viata

nuntaAura si Alin Baciu s-au cunoscut in urma cu trei ani si jumatate. Au fost „lipiti” de prietena ei si de prietenul lui, care erau prieteni intre ei. Un medic militar calm, politicos si cu simtul umorului s-a potrivit, intr-adevar, perfect cu o tanara economista energica, in general fire practica, dar cu evadari spre idealism.

Amandoi frumosi, ba mai mult, interesanti prin ceea ce creierul adauga aspectului fizic. „Nunta noastra n-a fost una cu peripetii”, recunoaste Alin cand aude tot felul de povesti de la alte nunti. Cand a aflat ca la o nunta in paralel mirele i-a tuflit un tort de frisca in cap nasei, spre hazul general, a comentat fin „gluma era si mai buna daca o dadea cu capul de calorifer”.

Cei mai ascultatori

Aura este din Rm. Sarat, iar Alin din Bacau; amandoi lucreaza in Bucuresti, dar n-au vrut sa faca nunta acolo. „Parintilor nostri si rudelor in varsta le-ar fi fost mai greu sa vina acolo. Mai usor le-a fost prietenilor nostri sa faca un drum la Bacau”, a explicat Alin. Problema a fost ca au inceput sa aranjeze evenimentul cu doar sase luni inainte.

nunta

Putin, daca ne gandim ca rezervarile la restaurante trebuie facute cam cu un an mai devreme. „Noi traiam foarte frumos impreuna. Ne-am casatorit ca ne-a luat valul. Adica de gura parintilor, a amicilor, colegilor de serviciu…

Ne-am zis ca au dreptate si s-o facem si pe asta”, ne-a dezvaluit Alin, care, mai volubil din fire, este purtatorul de cuvant al conciliantului cuplu. Mai cu alergatura lor, mai cu ajutorul parintilor, Alin a reusit sa gaseasca o pozitie la Restaurantul Miorita. A inchiriat ambele saloane si bine a facut. Nunta a fost onorata de multi invitati.

Au fost si prieteni care anuntasera ca nu pot veni si care le-au facut placuta surpriza sa le apara la usa, inainte de ceremonia de la Starea Civila. Ploaia a mai incurcat niste treburi la cununia religioasa – savarsita la Biserica „Sf. Ioan” – dar evenimentele s-au desfasurat fara timpi morti. Aura si Alin, ca doi oraseni suta la suta, nu cunosteau traditiile rurale ale unei nunti. Dar au urmat cu docilitate indicatiile expertilor in astfel de prilejuri.

nuntaO controversa s-a ivit, totusi, cand Aura a urcat in prima masina a coloanei: „E mireasa, n-are voie”, a sarit cineva cu gura. „Ba da, asa-i pe-aicea”, a decretat cameramanul de la Marafilm, harsit in zeci de nunti. Alin si Aura nu au i-au cicalit pe furnizorii lor si toti acestia si-au facut treaba excelent. Meniul a fost minunat, ba chiar prea imbelsugat, dupa cum s-au plans unii meseni.

DJ-ul a primit indicatia sa nu puna manele, in rest a satisfacut absolut toate gusturile, de aceea s-a si dansat mereu; salile au fost ornate de Fiesta la superlativ. Printre nuntasi s-au aflat si politicieni cu oarece notorietate, deputatul Ionel Palar fiind chiar prieten al familiei Baciu. Lumea n-a scapat prilejul sa-l intepe la inghesuiala cu intrebari incomode.

Misterul rapirii

A existat o conjuratie puternica a bucurestenilor si buzoienilor, care au vrut sa rapeasca mireasa, stabilind un plan vast si amanuntit al actiunii. Dar s-a ivit un avocat mai prompt si rapid, care fara multa vorba a luat-o pe Aura de mana si a disparut cu ea in noapte.

Cameramanul a fost si el surprins de manevra avocateasca, astfel ca acest episod al nuntii, nesurprins de pelicula, va ramane pururi un mare mister al omenirii, laolalta cu Triunghiul Bermudelor, fenomenul tungus si monstrul din Loch Ness.

Ca sa-si recupereze nevasta, Alin a renuntat la actiunea de commando, alegand calea negocierilor. Pretul rascumpararii a urcat de la o sticla de sampanie la trei, plus o butelie de whisky. Pedepsit de pronia divina, rapitorul a uitat sticlele la restaurant, astfel ca Alin a triumfat pe toata linia, ca un demn reprezentant al armatei romane ce este.

Paguba avocatului a fost descoperita spre dimineasta, cand lumea deja se distrase pe saturate. „N-au fost peripetii, dar am fost bucurosi de multumirea prietenilor nostri. A fost o zi frumoasa”, sunt de parere Aura si Alin.

Marafilm
mariusfundulea@yahoo.com

Comentarii

  1. si care e problema mea? nu vreau sa fiu rau dar chiar nu cred ca e asa interesant acest articol pentru a-l pune in ziar? ce nu au mai facut oamenii nunti si au fost frumoase?sau numai ei sunt cei care au facut parca ru interzis de lege: o nunta

Adauga un comentariu

*