Comuna Oituz ajuta sinistratii din Oltenia

Incepand de saptamana trecuta, 21 de copii sinistrati din Rast (judetul Dolj) sunt gazduiti de Asezamantul filantropic “Stefan Voievod” din satul Harja, comuna Oituz, care functioneaza pe langa biserica ortodoxa din sat, sub conducerea parintelui Petrica Leascu.

Copiii vor sta la Harja aproape 3 saptamani si vor beneficia de masa, cazare, asistenta sociala si medicala, precum si de un program de vizite la mai multe manastiri, in special din judetele Bacau si Neamt. “Localitatea Rast a fost distrusa la inundatii, iar acesti copii au ramas fara case si fara parinti – ne-a declarat parintele Leascu. Vor sta la noi circa 20 de zile, in functie si de dorinta lor, dupa care vom aduce alte serii de copii, pe toata durata verii”.

Asezamantul filantropic din Harja a fost inaugurat in urma cu aproximativ o luna de zile si este destinat batranilor cu probleme din comuna Oituz.

“Pe langa Episcopia Romanului, respectiv Protopopiatul de Trotus, un sprijin substantial a venit din partea unor consilieri locali cu chemare spre Dumnezeu – ne-a declarat Gheorghe Boghiu, presedintele Comisiei juridice din cadrul Consiliului Local Oituz. Dat fiind faptul ca unii batrani sunt plecati la rude sau sunt ingrijiti la domiciliu, pot fi ajutati si copiii sinistrati din Oltenia sau din alte zone ale tarii”.

Asezamantul are 35 – 40 de locuri de cazare, iar activitatile sunt asigurate de 6 asistenti sociali salarizati, doua maicute voluntare si 5 profesori voluntari. In acest moment, 18 batrani sunt asistati la domiciliu iar doi se afla cazati in institutie, urmand ca alti 12 sa fie adusi dupa efectuarea analizelor medicale.

“Cel mai mare sprijin il avem de la Episcopia Romanului, prin intermediul parintelui consilier Mihaita Popovici, care este si coordonatorul direct al intregului proiect, in timp ce Consiliul Local Oituz ne-a ajutat in privinta cladirii – ne-a mai spus parintele Petrica Leascu. Insa asteptam in continuare un sprijin mai mare din partea Consiliului local, date fiind cheltuielile mari pe care trebuie sa le facem, cu hrana, cu salariile sau cu intretinerea”.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*