AVAS scoate la vanzare terenurile POBAC

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va vinde terenurile apartinand unor firme aflate in executare silita si care sunt partial ocupate de cladiri si utilaje, informeaza Autoritatea pentru privatizare.

Terenurile sunt considerate de expertii imobiliari ca fiind extrem de atractive pentru investitii in proiecte industriale sau rezidentiale.

Activele vor fi vandute pentru recuperarea datoriilor neachitate la buget si fata de furnizori ale celor aproape 70.000 de debitori.

Pe lista companiilor ale caror active vor fi scoase la licitatie au fost incluse intr-o prima etapa Baneasa Bucuresti, IMSA Bucuresti, GES Scaieni, Fortus Iasi, Malpan si Pobac Bacau, cu active desfasurate pe o suprafata de pana la 40.000 mp.

Procedurile de vanzare pentru aceste societati vor incepe saptamana viitoare, iar pretul de pornire pentru fiecare activ a fost stabilit de un evaluator independent.

De la Pobac Bacau vor fi vandute mai multe cladiri si constructii, cu un teren aferent de 54.692 metri patrati, pretul de pornire fiind de 2,94 milioane dolari.

Adauga un comentariu

*