Oda conducatorului iubit

Ultimul numar al Mesagerului Primariei care a umplut saptamana aceasta cutiile postale ale bacauanilor reprezinta o mostra de ipocrizie greu de egalat. Asta pentru ca intr-un ziar platit din banii contribuabililor, primarul Romeo Stavarache isi face campanie electorala fara nici o jena si, mai ales, fara nici o doza de bun simt.

Cine are rabdarea sa parcurga cele opt pagini de ode la adresa edilului-sef constata cu stupoare ca orasul in care traieste este unul plin de viata, fara gropi, cu licitatii corecte, cu sute de milioane de euro pe care cu sudoare primarul i-a adus ba de prin capitala, ba de la guvern, ba din tot felul de fonduri europene.

„Cei doi ani nu au fost tocmai usori”, se smiorcaie intr-o scrisoare deschisa Stavarache, pentru ca „am avut de luptat cu oameni care au o anumita mentalitate, manati de interese ieftine, mercantile”.

Cine sunt oamenii cu aceste mentalitati, nici o vorba. Credem noi ca se referea primarul la cei din propria gasca, cei care falsifica licitatii, cei carora le-a platit zeci de miliarde de lei din bugetul local pentru lucrari oferite firmelor proprii.

Romeo Stavarche se lauda cu vreo 200 de milioane de euro adusi de el in Bacau, desi la o privire mai atenta rezulta ca majoritatea acestor bani au venit fie inainte de a prelua el conducerea primariei(de exemplu 39 milioane pentru aductiunea de la Valea Uzului, cele 84 de milioane veniti de la BIRD pentru centura ocolitoare pe un proiect din februarie 2004, etc).

Minciuna atinge cote paroxistice cand Stavarache considera ca deschiderea catorva supermarketuri (care practic golesc lichiditatea financiara a Bacaului) reprezinta „investitii straine private” de mare anvergura!

Smiorcaiala primarului continua cand aduce vorba despre „datorii mostenite de la fosta administratie”, uitand sa aminteasca faptul ca recent a anuntat ca va impovara municipalitatea chiar el cu un imprumut de 31 de milioane de Euro, bani ce vor fi platiti dupa alegerile din 2008.

In rest, in cele opt pagini absolut jenante, niciun cuvand despre neamurile angajate la CET (pe salarii de zeci de milioane), despre lipsa audientelor, despre firmele amicilor din gasca, despre spagile care se vehiculeaza ca se dau in Primarie.

De asemnea lipseste cu desavarsire orice referire la aportul Consiliul Local (edtor al Mesagerului!) la realizarea unor obiective ale Bacaului. Nu, toate sunt meritul conducatorului slavit! (O.M.)

Comentarii

  1. Probabil un adversar al primarului a comandat si platit articolul

Adauga un comentariu

*