Noi controverse legate de cazul Ovidiu Tender

Ovidiu Tender ramane dupa gratii, desi instanta a decis, astazi, ca va fi pus in libertate „deindata”. In adresa facutã catre arestul Directiei Cercetari Penale a IGP se precizeaza insa ca decizia nu este executorie.

Astazi judecatorii Tribunalului Bucuresti au admis cererea de revocare a mandatului de arestare fãcutã de avocatii lui Tender care au contestat legalitatea acestei masuri. Instanta a admis cererea, luand in considerare criticile formulate de avocati si a dispus punerea deindatã in libertate a omului de afaceri.

Potrivit reprezentantilor Parchetului General, Tender nu poate parasi arestul pana la judecarea contestatiei de catre Curtea de Apel Bucuresti. Aparatorii omului de afaceri sustin, insa, ca Tender ar trebui pus in libertate chiar astazi. Asta, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea de revocare a mandatului de arestare pe numele omului de afaceri.

„Parchetul General poate declara recurs numai ca hotararea instantei este executorie, iar acest lucru a fost deja lamurit in cadrul unei contestatii la executare si instanta a lamurit acest lucru in sensul ca hotararea trebuie intepretata cu punere de indata in libertate”, a precizat avocata Mariana Stefan.

Ovidiu Tender este judecat in dosarul RAFO- Carom pentru mai multe infractiuni economice, in urma carora statul a fost prejudiciat cu 2.700 de miliarde de lei vechi.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*