Hot calificat din Bacau prins la Piatra Neamt

Un tanar din municipiul Bacau a fost trimis in judecata la Piatra Neamt, dupa ce ofiterii Biroului Cercetari Penale din cadrul Politiei Piatra Neamt au finalizat dosarul in care l-au cercetat pentru comiterea infractiunii de furt calificat.

Ionut I., in varsta de 25 de ani, a intrat, in ziua de 17 ianuarie 2006, intr-un cabinet stomatologic din Piatra Neamt si a solicitat medicului sa-i faca o extractie dentara.

In timp ce astepta ca medicul sa termine cu pacientul care era deja pe scaunul stomatologic, Ionut si-a dat haina jos si s-a apropiat de cuier.

Profitand de neatentia persoanelor din jur, a sustras din geanta unei paciente un telefon mobil si portofelul in care se aflau 2.500.000 lei.

Brusc, si-a amintit ca are o problema urgenta in alta parte si a parasit cabinetul cu prada asupra lui.

Tanarul hot a valorificat celularul pe strazile Bacaului, vanzandu-l unei persoane, de la care a fost recuperat ulterior de catre politisti si returnat pagubasului, care, bucuros ca si-a vazut celularul, nu s-a mai constituit parte civila in procesul penal.

Insa politistii au recunoscut stilul si au extins cercetarile, stabilind ca Ionut este autorul unui furt din buzunare comis in ziua de 28 aprilie 2006, de data aceasta intr-un salan de coafura.

Cu ceva experienta de acum, Ionut a pretextat in salonul de coafura sa i se faca manichiura si s-a asezat pe un scaun pe care era deja geaca unei cliente.

Prin mijloace specifice breslei hotilor, Ionut a gasit in buzunarul din interiorul hainei de pe scaun nu mai putin de 39.400.000 lei, iar in buzunarele laterale doua telefoane mobile.

Din nou a profitat de neatentia persoanelor din salon si a sustras banii, parasind salonul la fel ca in cazul anterior. De data aceasta prejudiciul nu a mai fost recuperat.

Adauga un comentariu

*