De ce i se spune minciunica

In bilantul celor doi ani ai administratiei, Stavarache s-a laudat inclusiv ca, gratie eforturilor sale, Bacaul va avea o sosea de centura. Numai ca in mapa de prezentare a realizarilor sale, harta cu traseul viitoarei sosele este datata „februarie 2004”. Adica, jumatate de an inainte ca Romeo Stavarache sa devina primar.

Am tratat uneori cu ingaduinta exagerarile si manipularile publice ale lui Romeo Stavarache. Insa deontologia ne obliga sa prezentam opiniei publice ultima incercare de dezinformare grosolana pe care acesta o incearca.

Este vorba despre soseaua de centura a Bacaului, obiectiv de mare importanta strategica pe care primarul municipiului Bacau incearca sa-l transforme intr-un succes personal. Insa tocmai dorinta sa de a iesi in evidenta cu orice pret il pierde.

Astfel, in brosura intitulata „Activitatea primarului municipiului Bacau, Romeo Stavarache, in cei doi ani de mandat (iulie 2004 – iunie 2006” figureaza ca ultima realizare obtinerea finantarii Proiectului 4754-RO, varianta ocolitoare a municipiului Bacau.

harta sosea centura bacau

Pana aici toate bune si frumoase. Numai ca, pe proiectul pe care il prezentam si noi in facsimil scrie foarte clar ca documentatia dateaza din februarie 2004, cu sase luni inainte ca Romeo Stavarache sa ajunga primar!

Pentru ca face parte din proiectul european al autostrazii care va uni sudul de nordul continentului, banii necesari vin de la BIRD, nu de la Guvern. Doar incompetenta si luptele interne din Alianta au facut ca lucrarile sa demareze asa tarziu (ele erau planificate sa inceapa in primavara lui 2005).

In aceste conditii, ne intrebam ce merit are primarul Stavarache in constructia unei autostrazi care doar prin Bacau putea trece (lucru hotarat in urma cu doi ani si jumatate de Uniunea Europeana).

Cat despre finantare, este evident faptul ca banii au existat si doar incetineala guvernantilor a amanat deschiderea santierului. Probabil ca locuitorii municipiului Bacau merita scuzele celui in care a avut incredere si care dovedeste, inca o data, ca nu face fata unei asemenea responsabilitati.

Daniela MORAR

Adauga un comentariu

*