Computerul tomograf inca nu poate fi folosit

Tomograful Spitalului Judetean sta in continuare pe chituci. Repunerea lui in functiune este preconizata sa se realizeze abia peste doua saptamani. O noua amanare de contract, noi scuze si explicatii din partea spitalului.

Defectat in urma cu mai bine de doua luni, tomograful Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) va sta pe tusa inca doua saptamani cel putin.

„Am purtat o noua discutie cu firma producatoare de la Bucuresti si am primit confirmarea ca in cel mai scurt timp piesa care trebuie inlocuita va ajunge la Bacau, a explicat Natalia Jicmon, directorul de ingrijiri al spitalului.

Repararea tomografului a durat mai mult intrucat piesa de care avem nevoie trebuie achizitionata tocmai din America. Contractul a fost semnat, dar s-a incheiat un nou act aditional pentru ca firma care asigura service-ul aparatului nu s-a putut incadra in termenii stabiliti initial.

Asa ca finalizarea lucrarii a trebuit din nou amanata”.

Firma furnizoare a depistat ca defectiunea se datoreaza arderii tubului radiologic, iar inlocuirea lui ar insemna cel putin 33.000 de euro.

Suma pe care spitalul nu o are, singura solutie posibila pentru a achizitiona piesa fiind plata ei in rate. Instalat in urma cu cinci ani, computerul tomograf al SJU s-a defectat in nenumarate randuri.

Tubul radiologic a mai fost ars odata, iar reparatia a costat circa 1,2 miliarde de lei.

La mijlocul lunii aprilie, tomograful Spitalului Judetean a cedat dupa ce s-a ars tubul radiologic, piesa de baza a aparatului.

A fost un lucru la care conducerea spitalului se astepta mai devreme sau mai tarziu intrucat aparatul a fost garantat pentru un numar de 50.000 de utilizari, iar el a depasit acest numar de trei ori.

Roxana NEAGU

+ Moldova a ramas fara tomografe
+ Tomograf in Spitalul Judetean abia peste o saptamana
+ Computer tomograf defect la Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava
+ MURIM CU ZILE: DSP Iasi nu mai are nici un tomograf in functiune

Adauga un comentariu

*