Caldura mare, monser!

…naduseala, plictiseala, rafuiala, cufureala, sictireala, amorteala, pripeala, invarteala, pitroceala, golaneala, o ciupeala, cu fereala, milogeala, curvasareala, de pileala, si acreala, repezeala, o scorneala, iar cafteala, viscerala, pacaleala, e normala, manareala, prosteala, oblojeala, greseala, oboseala…

Orice insiruire de cuvinte poate capata sens, spunea nu stiu ce poet care cauta sa sparga tiparele. In Romania, cuvintele cuvintele incep sa-si piarda sensul din cauza intamplarilor absurde, care nu mai pot fi invelite in coaja lierelor sunatoare.

Si se face frica sa gasesti codul care sa exprime nonsensul care rastoarna si logica, si bun-simt. Chiar si chestiile acelea intime, numai ale tale, parca se destrama cand incepi sa le imbraci cu dependenta obisnuinta.

Ca o dantela veche devine praf cam tot ce tineai in mana mai ieri ca pe-o certitudine. Sa renuntam la cuvinte? Dar daca si tacerea este contaminata?

…devenire, ratacire, invartire, menire, marire, nesimtire, poprire, traire, citire, nerostuire, calire, decalire, palpaire, marturisire, pregatire, amintire, lire, topire, fericire, pedepsire, acoperire, tainuire, privire, potrivire, nenorocire, iubire, cumintire, ciuntire, terfelire, revenire…

Nelu BROSTEANU

Adauga un comentariu

*