Calcio – Procurorul a cerut retrogradarea a patru cluburi de primă divizie

Procurorul Federaţiei italiene de fotbal (FIGC) Stefano Palazzi a cerut marţi retrogradarea celor patru cluburi implicate în scandalul meciurilor trucate din Calcio, Juventus Torino, AC Milan, Fiorentina şi Lazio Roma.

SancÅ£iunea cea mai dură a fost cerută împotriva lui Juventus Torino. Procurorul Stefano Palazzi a cerut de fapt o „excludere din Campionat” ÅŸi retrogradarea într-o „divizie inferioară Seriei B (D2)”, ÅŸi ÅŸase puncte de penalizare începând din sezonul următor.

În urma acestei cereri a procurorului, acţiunile clubului Juventus au scăzut imediat la bursa din Milano cu 7,59 la sută.

Stefano Palazzi a cerut de asemenea ca ultimele două titluri ale lui Juventus Torino din Campionatul Italiei (2004-05, 2005-06) să fie retrase.

Pentru AC Milan, procurorul a cerut retrogradarea în divizia a 2-a şi trei puncte de penalizare în următorul sezon.

Procurorul a mai cerut şi retrogradarea în divizia a 2-a a echipelor Fiorentina şi Lazio Roma, cu câte 15 puncte de penalizare în sezonul 2006-2007.

Luciano Moggi şi Antonio Giraudo, principalii doi conducători ai clubului Juventus Torino în sezonul 2004-2005 şi vizaţi de acest proces disciplinar, riscă să fie suspendaţi din orice funcţie sportivă pe o perioadă de cinci ani, conform cererii procurorului.

Procurorul Palazzi a mai solicitat doi ani de suspendare împotriva administratorului-delegat al lui AC Milan şi preşedintele demisionar al Ligii profesioniste a cluburilor, Adriano Galliani.

ÃŽmpotriva preÅŸedintelui demisionar al FIGC, Franco Carraro, Stefano Palazzi a cerut cinci ani de suspendare.

Adauga un comentariu

*