Adriana Săftoiu: Atanasiu trebuie să demisioneze

Purtărorul de cuvânt al Preşedinţiei susţine că ministrul apărării ar trebui să-şi dea demisia pentru că se află în contradicţie cu decizia CSAT, gestul lui, urmând în opinia lui Săftoiu logica după care liberalii au considerat firească demisia Monei Muscă, aflată în contradicţie cu guvernul.

“Dacă pe logica domnului Atanasiu – că doamna Mona Muscă ÅŸi-a dat demisia pentru că era în contradicÅ£ie cu Guvernul – cei doi (n.n. miniÅŸtrii de externe ÅŸi de finanÅ£e, care au votata în CSAT împotriva retragerii trupelor din Irak) trebuie să facă la fel, tare mi-e teamă că ministrul Atanasiu ar trebui să-ÅŸi dea ÅŸi el demisia în cazul acesta, pentru că se află într-o cotradicÅ£ie cu o decizie CSAT, a PreÅŸedintelui care, conform ConstituÅ£iei, este comandantul forÅ£elor armate”, a declarat Adriana Săftoiu, în emisiunea “România la raport”, de la Mix FM, realizată de Andreea Pora.

Consilierul prezidenţial Adriana Săftoiu a apreciat că, după şedinţa de vineri a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării,”premierul şi ministrul apărarii ar fi trebuit să accepte, cel puţin formal, oficial, decizia CSAT”, nu să continue discuţiile pe acestă temă.

Referitor la declaraţia ministrului apărării făcută duminică la Alba Iulia, în conferinţă de presă, conform căreia miniştrii Sebastian Vlădescu şi Răzvan Ungureanu ar trebui să demisioneze pentru că se află în contradicţie cu guvernul şi cu decizia PNL, Adriana Săftoiu a precizat că în şedinţa CSAT cei doi nu au votat, ci doar şi-au exprimat părerea, la solicitarea preşedintelui Băsescu.
Consilierul prezidenţial a afirmat că, a doua zi după anunţul făcut de PNL, a primit 82 de articole din presa internaţională, în care se susţinea că cel care a anunţat retragerea trupelor din Irak este primul-ministru al României.

“Pentru ei, Călin Popescu-Tăriceanu nu a reprezentat preÅŸedintele PNL, ci Guvernul, ministrul Atanasiu nu era vicepreÅŸedinte PNL, ci ministrul apărării naÅ£ionale”, a comentat Săftoiu.
Adriana Săftoiu a opinat că ceea ce se întâmplă acum “seamană cu experienţa nefericită din 1997-2000”.

La ora difuzării acestei ştiri, preşedintele Traian Băsescu prezidează şedinţa de guvern, care are loc la o zi după audierea ministrului apărării în comisiile de specialitate ale Parlamentului, care, şi cu această ocazie, a declarat că nu demisionează.

NewsInRo

Adauga un comentariu

*