Bulibaseala la Bac

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 continuă audierile în dosarul penal deschis, luni, în legătură cu sustragerea subiectelor pregătite pentru proba scrisă de limba şi literatura română a bacalaureatului.


Potrivit unor surse judiciare, specialiştii care au examinat computerele ridicate, luni, din sediul Serviciului Naţional de Evaluare şi Examinare (SNEE) din Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEdC), au constatat că documentele stocate nu se aflau în deplină siguranţă, motiv ce le-ar putea aduce unor inspectori din SNEE acuzaţia de neglijenţă în serviciu, exact ca şi în cazul celor trei funcţionari învinuiţi în dosarul subiectelor de istorie de la capacitate.
Pe de altă parte, procurorii au cerut parolele tuturor celor care s-au logat la computerele respective şi verifică tot ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni cu documentele din compuetere.
În plus, spun aceleaşi surse judiciare, se încearcă identificarea maşinii de scris la care au fost transcrise subiectele sustrase. Reamintim că jurnalista Melania Mandas Vergu, de la cotidianul Gândul, ar fi cumpărat copii xerox după răspunsurile de la primele subiecte ale fiecărei variante pregătite pentru proba scrisă de limba şi literatura română. Aceste copii nu erau făcute după documente, ci după variante bătute la maşină.
Ministrul educaÅ£iei Mihail Hărdău a declarat, marÅ£i, că acest nou incident este un „caz de scurgeri de informaÅ£ii din Serviciul NaÅ£ional de Examinare ÅŸi Evaluare, din sistem”.
Tot el a mai spus că există, în acest moment, cinci suspecÅ£i – fostul ÅŸef al SNEE, Adrian Stoica (cel demis pentru scandalul subiectelor de la testele naÅ£ionale), adjunctul SNEE, informaticianul departamentului, ÅŸi cei doi inspectori care sunt rude cu jurnalista Melania Mandas Vergu – Mihai Stan ÅŸi Marilena Lascăr. Aceste cinci persoane sunt cele care au avut acces la subiectele pregătite pentru examen.
ÃŽn plus, surse judiciare au declarat pentru agenÅ£ia NewsIn că „deocamdată, Melania Mandas Vergu are calitate de martor” în dosar.

Comentarii

  1. bv Melania Mandas Vergu

Adauga un comentariu

*