Suplimentare de fonduri record

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Bacau a majorat din nou plafonul in farmacii cu inca 15 la suta. Suma depaseste 3 miliarde de lei, ceea ce face ca pe total luna, cele 103 unitati farmaceutice din judet sa primesca 41 de miliarde de lei, bani decontati special pentru retetele eliberate in regim compensat si gratuit.

„Vrem sa cumparam cat mai multe retete, a declarat dr. Maria Tioc, presedintele director al CJAS Bacau. Lunar decontam in jur de 55-57.000 de retete, iar banii ajung.

Avem alocat anul acesta un buget in farmacii de circa 388 de miliarde de lei, insa asteptam si rectificarea bugetara.

Acum este cea mai mare suplimentare de bani din istoria Casei de Sanatate. Vrem sa ne apropiem cat mai mult cu medicamentul si la omul de la tara, iar in acest fel sa ajugem la un grad de satisfactie al asiguratului de 80 la suta”.

Ulterior, CJAS intentioneaza sa verifice decontarea acestor cheltuieli, in functie de raportarile lunare facute de fiecare farmacie in parte aflata in contract de finantare.

Numai la retetele eliberate pentru asa-numitele „boli speciale” – poliartrita reumatoida, hepatita, bolile psihice, dementa, starile post transplant etc, s-au cheltuit in jur de 10 miliarde de lei lunar, fata de 11 miliarde, buget alocat.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*