Carom Onesti ar putea fi preluata de Calder-A

Societatea Carom-Onesti ar putea fi preluata de compania Calder-A, care a preluat pachetul majoritar de actiuni la Rafo-Onesti. In prezent compania Calder asteapta ca societatea Carom, aflata in faliment, sa fie scoasa la licitatie.

„Calder-A asteapta ca societatea Carom sa fie scoasa la licitatie, pentru a vedea care este situatia si a prezenta o eventuala oferta”, a afirmat managerul general al Rafo, Marin Anton, citat de Mediafax.

In anul 2003, societatea Carom a fost scoasa la licitatie, cand fosta Autoritate pentru Privatizare a vandut un pachet de 51% din capitalul social al societatii catre firma Tender Timisoara, pentru suma de 5,5 milioane euro.

Societatea a intrat in faliment la sfarsitul lunii noiembrie 2005, dupa ce Tribunalul Bacau a hotarat lichidarea judiciara a firmei, la cererea administratorului judiciar si a creditorilor, respingand ca nerealist si irealizabil planul de reorganizare a societatii.

Compania acumulase datorii de aproape 11.000 miliarde lei vechi, din care cea mai mare parte la bugetul statului.

Actionarul majoritar al Carom, la momentul intrarii in faliment, era Balkan Petroleum – proprietarul rafinariei Rafo Onesti – care, in septembrie 2004, a preluat pachetul de actiuni de la Tender si si-a majorat ulterior participatia la 74% din capitalul social.

Calder-A a preluat participatia majoritara la Rafo-Onesti, printr-un acord incheiat cu Balkan Petroleum, in iulie 2005. Intelegerea intre cele doua companii trebuie avizata de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.

Comentarii

  1. Probabil ca mai este ceva de furat de la acest combinat.

    • Oh I love samosas and my mouth is waneirtg after looking at your spectacular tutorial! I feel like I could just reach into my computer and grab one. Why can’t someone develop that technology??? They look delicious!

  2. precizati daca stiti CINE intelege ca taraganarea vinderii acestor RUINE pe care inca se mai poate construi ceva ce sa aduca o bucata de paine prduce lacrimi si saracie celor care au ajuns pe drumuri din cauza unor incompetenti,imbuibati si HOTI…

  3. VLAD TEPES a zis:

    AMINAREA proceselor nu ma va impiedica sa-i trag in teapa pentru TEPELE PE CARE LE-AU TRAS…

  4. PUSCARIA II ASTEAPTA…

  5. IADUL

Adauga un comentariu

*