Umbra lui Sechelariu îl bântuie pe Stavarache

La împlinirea a doi ani de când se află la cârma Primăriei Bacău, liberalul Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău, şi-a prezentat joi, în faţa consilierilor locali, raportul de activitate.

Din lista de lucruri făcute de actuala administraţie, Romeo Stavarache a insistat pe două chestiuni: spitalul municipal şi şoseaua de centură a oraşului. Ambele sunt, susţine primarul, extrem de importante pentru Bacău. Aşa că Stavarache a marjat pe acestea, celălalte fiind prezentate succint. Au fost puse pe tapet scăderea taxelor şi impozitelor locale, refacerea faţadelor şcolilor prin taxa de salubritate, refacerea aleilor dintre blocuri, modernizarea străzilor balastate şi fără canalizare din oraş, refacarea caselor afectate de inundaţii şi amenajarea pieţei de gros.

Romeo Stavarache şi-a trecut în contul realizărilor şi proiecte iniţiate de fosta administraţie, la fel ca şi atragerea de fonduri pentru acestea. Printre ele au fost enumerate aducţiunea de apă a oraşului care va primi finanţare prin ISPA, dar şi refacerea bazinului de înot sau construcţia de locuinţe ANL.

Primarul Bacăului a admis că acestea au fost începute de alţii, dar a insistat pe faptul că el a renegociat sume sau a refăcut proiecte, adjudecându-le.

Pe cât de generos a fost cu realizările, pe atât de zgârcit a fost edilul cu scoaterea la lumină a nerealizărilor ca primar. La întrebările insistente ale jurnaliştilor, Stavarache a spus că-şi reproşează că n-a reuşit să schimbe mentalitatea funcţionarilor din primărie, precum şi faptul că firmele care câştigă licitaţiile organizate de municipalitate nu sunt capabile să îşi ducă la bun sfârşit lucrările.

Până să ajungă, însă, la realizările din timpul mandatului său, primarul Bacăului s-a plâns, preţ de mai bine de un sfert de oră, de greaua moştenire lăsată de fostul edil al oraşului, Dumitru Sechelariu. Acestuia i s-a imputat că a lăsat primăria înglodată în datorii, cu sume care nu au fost prinse în bugetul local nici în anul în care Sechelariu a fost debarcat, dar nici în bugetul din 2005. Astfel, a susţinut Stavarache, el a trebuit să plătească peste 500 de miliarde de lei, cheltuite de Sechelariu înainte de alegeri, în special pentru asfaltarea străzilor.

„Orice executiv poate avea datorii, însă ele nu trebuie să fie mai mari de 20 la sută din buget. Ori, la Bacău erau datorii care depăşeau această sumă. Am izbutit, însă, după discuÅ£ii cu firmele, să achităm eÅŸalonat: 20% în 2004, 60% în 2005 ÅŸi restul, de 20%, în 2006. Prima mea opÅ£iune a fost ca municipiul Bacău să nu intre în faliment, cum s-a întâmplat cu oraÅŸul ComăneÅŸti sau cu altele. Datoriile aduc progres, dar nu dacă din 700 de miliarde, 500 trebuie plătite imediat. Dar nu vreau să mai vorbesc de ce a fost. Sunt foarte mulÅ£umit că am adus primăria pe linia de plutire”, a afirmnat Stavarache.

Cei care au crezut că acestea vor fi singurele referiri la fostul edil s-au înşelat. Sechelariu a fost leit motivul întâlnirii. Despre sumele cheltuite de el în calitate de primar, Stavarache a vorbit chiar şi la finalul şedinţei, în faţa presei şi a consilierilor locali.

Am încercat, în cursul zilei de astăzi să-l contactăm şi pe Dumitru Sechelariu, pentru a afla opinia sa referitor la acuzele aduse de Stavarache. Telefonul mobil al acestuia a fost tot timpul închis.

Amos NEWS

Comentarii

  1. Stafia lui Sechelariu ne bantuie… Bihhh… Da si noi il bantuim prin Tribunale pana va pierde tot si va intra la parnaie pentru faradelegile comise!

  2. bau licuriciule poate tu il bantui prin tribunale dar te rog frumos nu iti lasa idiotenia sa ne bantuie pe noi.

    • Iese, nu iese, oricum il haeslc astia, ca s-a dat mare pol. La ce scor da el la party, de luni incolo .raman la ideea ca STAV este cel mai mare perdant al alegerilor. Orice actiune politica viitoare sau de orice natura, il va expune suficient incat ..dar hai sa vedem rezultatele alegerilor. oricum iese manolache. dar va fi greu cu munca din spate ..

  3. N-ar strica putin ca domnii ziaristi sa analizeze putin si activitatea domnului primar Lemnaru,din Onesti si a secretarului primariei din Onesti.Doamne cata inertie,indiferenta si dispret pentru locuitorii municipiului onesti exista la functionarii primariei,lucru de care domnul secretar nu este absolut de loc strain.

  4. thunder vezi ca-mi bag licuriciu in tine si in mata si va invart pe amandoi ca la rotisor de o sa va iasa si pe gura si pe nas. Spune unde te gasesc prin Bacau ca sa ti-o trag nitel pe la gingii!

  5. ba licuriciule, da’ s-a umflat orzu’n tine? bucura-te de zilelel ce ti-au ramas pina ai sa te racoresti si tu si primarul tau pinguin pe la mititica! si-acolo s-o puneti de-un poker pe banii bacaului pe care i-ati furat

Adauga un comentariu

*