Prostitutie la Roma pentru un capat de casa in Bacau

Via Cristofor Columb este locul de munca predilect al prostituatelor de la Bacau. Aici isi ofera, ilegal se intelege, serviciile sexuale, majoritatea bacauancelor care ajung in capitala Italiei. Multe dintre ele nu au nici pe departe habar despre ce le asteapta in peninsula italica, deoarece proxenetii le indruga fel de fel de povesti despre locuri de munca cinstite, de la menajere, bucatarese si doamne cinstite de companie si pana la receptionere la hotelurile din centrul Romei.

Este si cazul Marianei B. si al Ralucai C., ambele din judetul Bacau (probabil numele sunt fictive, ambele fiind casatorite in Romania- n.n.), care de aproape un an de zile se prostitueaza pe via Cristofor Columb. „Am un baietel de sase luni acasa si slabe sperante sa ma intretin singura. Parintii nu au vrut copilul si cu chiu cu vai m-au primit dupa ce am nascut acasa. Baietelul meu are sase luni.

In tot acest timp sotul meu a stat in Italia, la Neapole, dar nu mai stiu nimic de el de vreo doi ani. Am ajuns in Italia cu un cunoscut care mi-a promis de lucru la o femeie in varsta. Fac cu totul altceva si trebuie sa dau banii pentru dormit si mancare zilnic la acelasi prieten. N-am ce face, dar trebuie sa ma intorc acasa cu ceva bani”, a declarat Mariana.

Femeia se fereste sa vorbeasca mai mult de teama ca rudele din mica localitate de pe Trotus sa nu afle cu ce se ocupa acum. Raluca are 27 de ani si doi copii acasa intr-o comuna de langa Bacau. S-a cunoscut cu Mariana si acum locuiesc impreuna. Se intelege ca ambele practica aceeasi meserie. Veche de cand lumea.

„Am inceput sa costruiesc un capat de casa, dar nu am bani. Copiii au tati diferiti si nici unul nu ma ajuta As vrea sa muncesc cinstit, dar gazda mi-a luat pasaportul si nu vrea sa mi-l dea. Mi-e teama sa vorbesc cu cineva sa intervina, fiindca acesti oameni sunt in stare de orice”, a spus Raluca. Dar cu tot plansetul si vaietul venit din partea fetelor, in mod paradoxal nici una dintre fete nu vrea sa ajunga acasa imediat dupa momentul 01.01.2007.

„N-am ce sa fac acasa, deoarece nici dupa integrarea in UE, lucrurile nu se vor schimba in Romania. Asa ca mai bine stau la Roma. Viata este mai usoara, mai lipsita de griji si in plus, italienii sunt oameni simpatici si largi la punga”, a precizat Mariana.

Dar daca cele doua au un acoperis deasupra capului si se pot bucura de conditii de igiena normale, in alte cazuri, prostituatele din Bacau locuiesc in corturi acoperite cu folii de plastic si trebuie sa-si care apa menajera de la departare, in bidoane de plastic.

Florin Nistorescu

Adauga un comentariu

*