Rujeola revine in actualitate

Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Bacau monitorizeaza in aceata perioada cazurile de rujeola aparute la noi in judet.

„Dat fiind faptul ca in ultima perioada cazurile de rujeola au fost atipice, boala aparand si la persoane deja vaccinate antirujeolic, Ministerul Sanatatii impreuna cu Organizatia Mondiala a Sanatatii a demarat un amplu program de control al acestor bolnavi cu scopul de a preveni explozia unei epidemii, mai ales ca in fiecare luna inregistram cazuri noi de rujeola”, a explicat dr. Marin Bustuc, directorul executiv adjunct al ASP.

In judetul nostru au fost monitorizate si chestionate 18 persoane diagnosticate cu rujeola si alte 36, martori de vecinatate din Berzunti, Gura Vaii, Tg. Ocna, Tatarasti, Onesti, Bacau si Darmanesti.

De la inceputul acestui an, rujeola a facut la Bacau 132 de victime. In campania de prevenire a acestei boli, au fost vaccinati copiii de 15 luni pana la 7 ani, scolarii de 8-14 ani si adolescentii de peste 14 ani. In total, s-a administrat vaccin antirujeolic si unui numar de peste 380 de persoane care au intrat in contact cu cei bolnavi.
(R.Neagu)

Adauga un comentariu

*