Rafo asteapta lamuriri de la FMI

rafinaria rafo onestiNu cu mult timp in urma, Sindicatul “Rafinorul” a trimis un memoriu la Fondul Monetar International (FMI), prin care solicita lamuriri cu privire la pozitia forului international fata de Rafo Onesti.

Inainte de demersul facut la FMI, un memoriu similar fusese trimis si Parlamentului European, de la care se cerea sprijin impotriva tratamentului discriminatoriu aplicat rafinariei onestene de catre Guvernul Romaniei.

In documentul inaintat conducerii FMI, se precizeaza ca “in acest moment, problemele ridicate spre studiu, analiza si sprijin comunitar fata de Rafo se afla in dezbatere la nivelul comisiilor Parlamentului Europei”.

Ambele memorii au fost semnate de Ion Marian, liderul Sindicatului “Rafinorul”, care considera ca punctul de vedere al FMI este foarte important pentru Rafo, intrucat Guvernul roman incearca sa falimenteze rafinaria onesteana sub pretextul unor presiuni facute de FMI.

“Va rugam sa ne transmiteti daca FMI are ceva special doar cu SC Rafo, sau Guvernul Romaniei, respectiv domnul premier Calin Popescu Tariceanu doreste sa inchida Rafo sub pretextul impunerii FMI”, se arata in documentul semnat de liderul sindical de la Rafo.

Dupa intelegerea dintre Calder-A International si Balkan Petroleum, cu privire la vanzarea pachetului majoritar de actiuni de la Rafo, persista opozitia statului roman, mai ales prin intermediul AVAS.

Iar dupa lamuririle venite de la FMI, actualul guvern ar putea sa ramana fara niciun fel de justificari ale tratamentului aplicat rafinariei din Onesti.

“Inca nu am primit raspunsul de la FMI si nici nu stim cat va mai dura pana vor ajunge la noi lamuririle solicitate – ne-a declarat Ion Marian. Noi speram ca punctul de vedere al FMI sa ne parvina cat mai repede”.

Insa din partea Parlamentului European au venit deja cateva semnale pozitive, dat fiind faptul ca deputatul european Joan Bernat Mari cunoaste mult mai bine situatia de la Rafo. Joan Bernat Mari a fost de doua ori la Onesti si a promis sprijin pentru Rafo.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*