Precipitatiile abundente din 2005 ar fi fost dirijate prin tehnologie avansata

Specialistii din cadrul Departamentului Antigrindina din subordinea Ministerului Agriculturii sustin ca inundatiile din vara anului trecut au fost provocate prin tehnologii avansate, dirijate de mana omului. Conform datelor pe care acestia le detin, fenomenele meteorologice dirijate au generat ploi torentiale care au dus la inundatii si calamitarea unor intregi zone din Moldova.

Specialistii din cadrul Ministerului Agriculturii au facut o sesizare catre Comisia de Administratie Publica a Senatului in care au evidentiat toate aceste informatii.

Conform unui comunicat dat marti de presedintele comisiei, Dan Carlan (PD), specialistii lui Gheorghe Flutur sustin ca au aparut indicii serioase cu privire la o posibila implicare a tehnologiei umane din afara tarii in provocarea fenomenelor metorologice din lunile iulie-august 2005.

“Am primit date de la specialistii din Miniasterul Agriculturii ca exista astfel de arme care sa determine fenomene meteorologice. Eu nu stiam de astfel de tehnologii. Pentru mine a fost o ipoteza tulburatoare. Dupa cum ne-au descris specialistii sunt fenomene total atipice pentru perioada iulie-august in Moldova“, a declarat Dan Carlan.

Totodata, presedintele Comisiei de Administratie Publica sustine ca a avut discutii cu acesti specialisti care i-au explicat modalitatea de dirijare a fenomenlor meto cu ajutorul unor tehnologii avansate.

“In opinia lor extrem de ferma, au asistat la fenomene dirijate prin tehnologii controlate de om, respectiv prin dirijarea circuitului de umiditate din zona Marii Negre spre Moldova“, a explicat Carlan.

Membrii Comisiei de Administratie Publica au hotarit, in urma discutiilor cu specialistii din cadrul Ministerului Agriculturii, sa faca o solicitare catre Biroul Permanent al Senatului pentru deschiderea unuie anchete in acest sens. Marti, Biroul Permanent a aprobat aceasta cerere.

“Am primit acceptul si vom initia aceasta ancheta, care trebuie finalizata pana in septembrie. Vom face un raport in care vom colecta informatii palpabile, transante si vom apela chiar la institutii specializate, care vor putea sa ne ofere acest gen de informatii“, a asigurat Carlan.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*