Pui de găină cu patru picioare şi coadă de peşte în satul doljean Glod

Un pui mutant de găină, cu patru picioare, coadă ÅŸi trei orificii anale a ieÅŸit din ou, în urmă cu câteva zile, într-o gospodărie din localitatea doljeană Glod. Proprietara susÅ£ine că a rămas uimită când a văzut ciudăţenia, iar sătenii s-au împărÅ£it deja în două tabere cu păreri diferite: semn divin sau ‘necuratul’, transmite corespondentul AMOS News.

Sătenii din localitatea doljeană Glod discută de câteva zile despre un fapt ciudat petrecut în gospodăria familiei Anghel. Ecaterina Anghel (50 ani) a găsit, vineri, sub cloşca aflată la clocit, un pui ce are patru picioare, o codiţă, pe care ea o asemuieşte cu cea a unui peşte, şi trei orificii anale. Îngrozită de cele văzute, femeia a alertat vecinii, care nici ei nu ştiu ce ar putea fi: semn divin sau necuratul. “Când am venit din grădină, am văzut oul ciocnit în coş şi am zis să-l iau, să ajut puii să iasă. Când să mă apropii, am văzut cloţa sărind. M-am uitat şi am rămas mută. La început am văzut trei picioare şi-am zis: Doamne fereşte! Da’ când l-am văzut şi pe-al patrulea, n-am ştiut ce să mai zic şi am fugit repede la vecina Flori. Cloţa nu a mai fost chip să stea pe ouă. N-am văzut în viaţa mea aşa ceva. Patru picioare, fund ca de vacă, coadă ca de peşte şi buric, parcă ar fi de copil nou-născut. Am trimis vorbă la preot, să vedem ce-o mai fi şi cu semnu’ ăsta, că nu prea ţinem sărbătorile şi suntem cu dracu’ tot timpul în gură. Soacră-mea zice că e semn divin, da’ eu spun că e necuratu’”, a afirmat Ecaterina.

Mai în glumă, mai în serios, câţiva dintre săteni au început să parieze puiul pe câte o bere, la cârciuma din sat, susÅ£inând că aviara e de vină. “Numai aviara e de vină! Domn’e, noru-mea tre să nască ÅŸi mă tot gândesc că te pomeneÅŸti că din cauza aviarei iese copilu’ ca puiu ăsta, cu patru picioare. Americanii ăştia! Ei ne-au trimis-o. Io nu cred în semne deÅŸtea dumnezăieÅŸti. Ori americanii, ori radiaÅ£iile de la ruÅŸi. E clar!” – a spus Ion Crăciun.

Familia Anghel speră ca puiul să nu fie un semn rău, ci unul divin, înainte cu două zile de naşterea Sfântului Ioan Botezătorul. Sătenii din Glod cred însă că acesta va aduce necazuri în familia respectivă. Nicoliţa Neacşu se apropie de 60 de ani şi spune că nu a văzut niciodată “asemenea arătanie”. “Mi-a ouat odată gâsca un ou cu două gălbenuşuri. Da’ pui cu patru picioare, coadă ca de peşte şi alte alea… Doamne! Doamne! Să ne ferească Sfântul de ce e mai rău! Cine ştie de n-o fi chiar necuratu’”, afirmă femeia făcându-şi cruce de trei ori.

Ecaterina Anghel mărturiseşte că puiul negru cu patru picioare “ori e semn de la Dumnezeu, ori de la Diavol” şi crede că ar trebui făcute experienţe pe el, pentru a se lămuri lucrurile. Sătenii se închină şi îşi fac cruce. Bătrânii satului spun că semnul trebuie respectat şi că e unul divin. “Putere dumnezeiască, maică! Am 81 de ani, da’ aşa ceva n-am pomenit. Ne arată că suntem răi, până şi copilul, cât este de mic, e cu necuratu’ în gură. Dumnezeu a făcut cerul şi pământul în şase zile şi în a şaptea s-a odihnit. Noi ce facem? Taman duminica muncim cu spor. Dacă nu ne pocăim, binele nu mai vine maică niciodată. Domnu’ ne tot arată. Inundaţii peste inundaţii şi noi tot nu ne potolim. Minune dumnezeiască sau blestem în zilele noastre, asta e maică”, a declarat Ioana Anghel. Alţii dimpotrivă, susţin că puiul apărut în curtea familiei Anghel nu e semn bun şi că gripa aviară se va întoarce, iar de data asta va fi mult mai rău. “O să fie rău de tot, o să vedeţi! Sunt tot felul de semne pe care ni le trimite Dumnezeu. Şi în carte spune că vor fi semne mari, în cer şi pe pământ. Puiu ăsta e un semn şi, dacă a apărut la o pasăre, înseamnă că vine iar gripa aviară. Şi de data asta o fie rău de tot, nu mai scapă nimic. Se apropie încet-încet sfârşitul lumii”, a spus Ioana P.

“Este o anomalie genetică. De obicei, nu trăiesc prea mult. Această malformaţie este probabil rezultatul mutaţiei genei responsabile de dezvoltarea picioarelor, ce s-a duplicat, rezultând două gene şi, implicit, două perechi de picioare. Mutaţia genei a fost provocată fie de radiaţii, fie de substanţe chimice prezente în hrană, fie de schimbări bruşte de temperatură. Dacă nu are alte complicaţii, puiul poate ajunge la vârsta adultă. S-au mai înregistrat astfel de cazuri, dar nu cred că s-a reuşit izolarea genei mutante responsabile de apariţia a două perechi de picioare la pui”, a declarat pentru AMOS News, directorul DSVSA Dolj, dr. Andrei Butaru.

Adauga un comentariu

*