Cadrele medicale trec la ecologizari

Scoala Postliceala Sanitara “Carol Davila” din Onesti a avut programata, pentru saptamana trecuta, o ampla actiune de ecologizare pe raza municipiului, alaturandu-se astfel eforturilor facute de comunitatea locala in vederea protejarii mediului inconjurator.

Viitorii asistenti medicali si profesorii lor si-au ales drept tinte parcul central al municipiului, malurile raului Trotus si zonele impadurite de la marginea orasului, activitatea fiind coordonata de asistenta sefa Valeria Puiu.

“Initiativa a apartinut corpului de profesori si este legata si de profilul scolii – ne-a declarat doctorul Zeno Maran, directorul Scolii ‘Carol Davila’. Fiind vorba de o scoala sanitara, suntem preocupati sa avem si un mediu inconjurator sanatos”.

In campaniile de ecologizare de la Onesti sunt implicate mai multe asociatii si organizatii ecologiste, cluburi de turism, licee si scoli generale.

Actiunile vizeaza nu numai colectarea deseurilor, ci si plantarea de puieti sau infrumusetarea unor zone ale municipiului, inclusiv de la periferia orasului.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*