Toate echipele bacauane vor juca si in sezonul viitor in divizia C!

POLI II Iasi – CFR Pascani 1 – 1; ENERGIA Vulturu – FCM Husi 3 – 0 (neprezentare); FC WILLY Bacau – RULMENTUL Barlad 2 – 0; LEONARD Pascani – PAMBAC Bacau 1 – 0; AEROSTAR Bacau – FCM II Bacau 0 – 0; VIITORUL Liteni – FC II Botosani 5 – 0.

Biliboc, precum „Burebista”, pe vremuri!

AEROSTAR Bacau – FCM II Bacau 0 – 0

AEROSTAR: Biliboc – Farcas, Avadanei, Constantin, Ciuperca (67 Avram), Botoc – Ghinga, Marandoiu (72 Dutciuc), Radu – Laslau, Pintilie. Antrenori: Costel Campeanu – Vali Cioanca si Tica Sofrone. FCM II: Ignatescu – Taban, Morosanu, Carnariu, Isac – Dornescu, Cojocaru, Botezatu, Doltea – Banu, Matei. Antrenori: Gheorghe Penoff si Gheorghe Popa. Cartonase galbene: Botoc / Isac, Dornescu. Arbitri: Georgian Ionescu (Buzau) – Petre Pascu (Magureni) si Adrian Nita (Ploiesti). Observator FRF: (Costin Toma )Piatra Neamt.

Costel Campeanu n-a avut la finalul partidei satisfactia obtinerii unei victorii care sa asigure echipei sale locul al treilea in serie. Ce semnificatie ar fi avut acest lucru? Destul de mare, daca ne gandim la faptul ca „Burebista” este la primul an de antrenorat si locul al treilea ar fi insemnat ceva pentru cartea sa de vizita. Al doilea, AEROSTAR Bacau a avut echipa cea mai tanara din seria I a diviziei C si nu s-a gandit decat la jocul de pe teren nu si la alte „jocuri”. {i nu in ultimul rand, politica dusa de conducerea clubului, de a descoperi jucatori talentati si a-i promova poate fi considerata una extrem de benefica. Dupa ce l-a impus atentiei impresarilor pe portarul Costel Pantilimon si pe mijlocasul Gabi Petrea, acum AEROSTAR incearca sa dea lovitura cu Ghinga, Constantin, Laslau sau Carp. Mai mult, in partida desfasurata vineri dupa-amiaza pe o ploaie torentiala a impus inca un jucator atentiei specialistilor, portarul Biliboc. Acesta a facut o partida mare, lui datorandu-se in principal rezultatul de egalitate inregistrat pe tabela de marcaj la sfarsitul meciului. Apasati de povara obtinerii unui loc pe podium, tinerii jucatori ai AEROSTAR n-au mai reeditat partidele din etapele anterioare si au permis adversarilor sa domine intalnirea si sa conduca ostilitatile. Au avut in fata insa un portar de exceptie care a amintit de antrenorul sau in zilele lui bune. Meciul a fost aprig si rezultatul poate fi considerat echitabil. O mentiune speciala pentru terenul de joc care a rezistat intemperiilor aratand exceptional la finalul partidei. „Satelitii” divizionarei A au folosit sase jucatori din lotul primei echipe. De ce n-ar fi facut-o oare si in partida precedenta, cu LEONARD Pascani, cand au pierdut pe propriul teren si au incurcat… „perdelele” in ceea ce priveste retrogradarea carei i-ar putea cadea victima o echipa bacauana?

„Pinguini” pe…rulmenti!

FC WILLY – RULMENTUL Barlad 2 – 0 (2 – 0)

FC WILLY: Cui – Voicu, Pavaluta, Marasteanu, Pintilie – Istoc, Lipovanu (46 Hurdubei), Apostu, Matei (35 Burghelea – 85 Doroftei) – Capusa, Lupu. Antrenori: Florin Pavel – Cristi Apachitei si Mihai Balc. RULMENTUL: Tudorache – Clemente, Chiper, Placinta, Condurache – Petrut (65 Melian)Cozma ( 75 Meresanu), Ghiceanu, Pelin – Chiriac, Dumitru. Antrenori: Filip Ionescu si Victor Cozma. Cartonase galbene: Cui, Capusa, Burghelea / Melian, Chper (2). Cartonas rosu: Chipert (min. 90). Arbitri: Florin Ghimbasan (Brasov) – Catalin Guloiu (Tisau) si Romulus {tefan (Buzau). Observator FRF: Marin Petrescu (Brasov). Au marcat: C|PU{|, min. 7) si LUPU (min. 14)

Astepata cu mari emotii, partida a fost pana la urma o joaca de-a „soarecele cu pisica” intre atacantii „pinguinilor” si defensiva Rulmentului. Diferenta au facut-o…, „rulmentii”, cei ai „pinguinilor” functionand ireprosabil, in timp ce ai oaspetilor gripandu-se inca din minutul sapte, cand Giani C|PU{| a speculat in stilul propriu prima bresa a apararii barladene. Peste alte sapte minute, LUPU va semna sentinta definitiva a vizitatorilor, acestia fiind trimisi sa joace in campionatul judetean. Victoria gazdelor putea fi mult mai consistenta si daca se termiona cinci sau sase zero, nu se supara nimeni, nici macar adversarii. Cu aceasta victorie, „pinguinii” micului Abramovioci al Bacaului, Vasile Paun, si-au asigurat prezenta si in viitoarea editie a diviziei C, un lucru remarcabil in conditiile in care anul acesta, o jumatate dintre echipele participante au retrogradat!

Jaf in codrul Ruginoasei!

LEONARD Pascani – PAMBAC Bacau 1 – 0 (0 – 0)

LEONARD: Dulceanu – Mormeci, Nistor, Miron, Olarasu – Rotaru, Balanescu, Rachieru, Alexa – Lungu, Toba. Antrenori: Romica Vacaru si Ionita Miron. PAMBAC: Ursachi – Nichifor, Hanga, Bolfa, Parvu – Maranduca, Andries, Braescu, Botezatu (75 Andrei) – Zara, Campanu (80 Hurdubei). Antrenor: Iulian Trofin. Cartonase galbene: cu nemiluita pentru oaspeti! Arbitri: Daniel }iclea – Mihai Cosconea si Ionel Grama (toti trei din Buzau). Observator FRF: Ion Samoila (Galati). A marcat: TOB| (min. 90 + 5, din penalty!)

La Ruginoasa, pentru ca acolo joaca LEONARD Pascani partidele de acasa, a fost unul dintre multele „jafuri” petrecute in divizia C. Gazdele aveau nevoie neaparata de victorie pentru a se salva de la retrogradare, in timp ce bacauanilor le era de-ajuns un egal, ba chiar si la infrangere se puteau salva. Meciul s-a disputat pe o ploaie torentiala care a ingreunat si mai mult conditiile de disputare. Avand de suportat, pe langa toate aceste intemperii si arbitrajul tendentios si ostil al unei brigazi buzoiene „dirijate” de un observator galatean recunoscut pentru „observarile” sale in lumea fotbalului, elevii lui Iulian Trofin au reusit sa reziste 95 de minute pana cand centralul }iclea a indicat un penalty inexistent la unul din ultimele atacuri disperate ale gazdelor! TOB| a transformat cadoul facut de arbitri si se parea ca scopul fusese atins. In min. 96(!), corner pentru oaspeti, BOLF| se inalta in careu, loveste balonul cu capul, mingea este ca si intrata in plasa, dar „arbitrul” Daniel }iclea se intoarce cu spatele si fluiera sfarsitul partidei, anuland realizarea fundasului bacauan! Incredibil? Nu, credibil in conditiile in care observatorii si arbitrii fac legea in divizia C! PAMBAC asteapa acum cu sufletul la gura decizia finala a FRF care va omologa clasamentul diviziei C. „Dupa calculele mele, suntem salvati, dar se poate intampla orice. Pacat ca am fost incurcati chiar de concitadinii nostri, care au facut jocul adversarei noastre de astazi, in etapa trecuta (vineri, n. n.)”, ne-a declarat Iulian Trofin, la cateva minute dupa terminarea partidei.
D. MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*