O pedeapsa meritata

Cu ce-am gresit de avem un Consiliu Local in care parsivenia, lacomia, prostia, indiferenta, slugarnicia, superficialitatea si cinismul coabiteaza armonios? Cu ce-am gresit de n-avem o voce inteligenta, autoritara, convingatoare, informata, onesta, verticala si dispusa la munca dezinteresata in piticul nostru (la propriu si la figurat) parlament local?

Cu ce-am gresit de suntem uitati, parasiti, ocoliti, trasi in piept, luati la misto, loviti in cap si la mir de Putere? Cu ce-am gresit de n-avem strazi bune, oras curat, lumina noaptea, siguranta pe strazi, apa curata si preturi mici in piata?

Cu ce-am gresit de-am fost orbi, naivi, prosti, disperati, manipulati si lasi cand ne-am dus la votare acum doi ani? Cu ce-am gresit de n-avem incredere, speranta, placere de a trai, dorinta de a construi, optimism si seninatate cand mai sunt doar sase luni pana la integrare? Cu nimic n-am gresit! Asa suntem noi. Fuduli atunci cand nu este cazul.

Razbunatori fara discernamant. Bascaliosi la prohod. Iubitori de mici ciupeli. Tradatori fara scrupule. Uituci de lectii majore. Usor de ametit cu minciuni sfruntate. Delasatori cu propriul interes. Cu griji mari si bucurii mici. Lenevoisi cand e de truda. Nemultumiti cu binele. Certareti de dragul certei. Romantici cu pofte naturaliste.

Spagari si spaguitori de vocatie. Specialisti dupa ureche si profesionisti pe apucate. Banuitori din cale-afara. Si-ar mai fi. Dar imi sunt indeajuns injuraturile de pana acum! Trebuie sa recunoastem fiecare si cu totii impreuna ca avem pacatele noastre, nu putine.

Dar parca nu-s atat de mari incat sa ne fie dat asa cazna in batatura.

Sau, poate, am uitat sa enumar o vina esentiala? Poate nu stim sa gasim si sa alegem oameni intregi care sa ne conduca? E un raspuns.

Nelu BROSTEANU

Comentarii

  1. mai nea Nelu, nu prea inteleg mesajul, cam bati apa-n piu.
    spiritul tau de a critica i-l respect, da ce e scris mai sus e o compunere la o bere si doi mici, lipseste cazul concret la care te referi.
    Dau dreptate cand avem scene de coruptie, abuz, prostie menegeriala ,,, si mai sunt… valeu.
    Da o critica fara concreta fapta e cam dezgustatore, adica dispare interesunl cititorului pentru ca nu intelege mesajul.
    Si avem atatea pucte de care te poti lega, numai ca nu ne da palme, unpic osu la treaba.
    Nu e, ca ar trebui cautate cu lumanare, sunt la vazul trecatorului.
    Ada-ne terog putina materie prima, ca vorba aea, cu legitimatia ta de jurnalist ai mai multa intrare decat noi spectatori, care putem numa aplauda sau huidui actori.
    Credema ca sunt ca un balon umflat si astept cazuri concrete unde sa dau drumul la aer.
    Cu respect

Adauga un comentariu

*