Saracie pe drumurile onestene

Pentru reabilitarea si repararea strazilor din Onesti, Primaria a intocmit – pentru anul 2006 – proiecte de executie in valoare de peste 260 miliarde de lei vechi, insa nu au fost contractate decat lucrari in valoare de 2,1 miliarde, adica nici macar 1 % din necesar.

La acestea se mai adauga contractele pentru materiale, in valoare de circa 3,8 miliarde. In ultimii 3 ani, suma cea mai mare pentru drumuri a fost alocata in 2004, cand au fost executate lucrari in valoare de peste 17,4 miliarde de lei.

Insa anul trecut, suma a scazut la 2,8 miliarde.

Fodurile destinate drumurilor au fost insuficiente, iar municipalitatea onesteana nu a reusit sa gaseasca bani in alta parte. “Primaria municipiului Onesti, in anul 2006, a solicitat – de la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Ministerul Finantelor Publice si Consiliul Judetean Bacau – fondurile necesare executiei lucrarilor de reabilitare strazi, insa raspunsul a fost negativ”, a precizat Emil Lemnaru, primarul municipiului Onesti.

Lipsa banilor a avut drept efect deterioarea strazilor din municipiu, in special a celor de la periferie, spre nemultumirea onestenilor, mai ales a soferilor care circula des prin oras. Unii dintre acestia s-au plans si Consiliului Local, motiv pentru care consilierul Mihai Sova l-a interpelat in scris pe primarul Emil Lemnaru, pe tema drumurilor.

“Consideram ca la ora actuala strazile din municipiul Onesti sunt intr-o stare buna de exploatare”, a raspuns Emil Lemnaru, desi acesta recunoaste ca fondurile alocate drumurilor sunt insuficiente.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*