Accidente mai putine la Onesti

In primele luni ale acestui an, in zona municipiului Onesti s-a inregistrat o scadere semnificativa a numarului de accidente rutiere. Conform precizarilor facute de comisarul sef Mihai Sandu, seful Biroului de Politie Rutiera (BPR) din Onesti, numarul evenimentelor rutiere de gravitate medie a scazut cu 60 % in acest an.

Politistii onesteni sustin ca scaderea numarului de accidente nu se datoreaza numai intensificarii controalelor rutiere sau disciplinarii soferilor si pietonilor prin intermediul amenzilor mari, ci si activitatilor educative realizate in colaborare cu unitatile scolare, cu institutiile publice sau cu firmele de taximetrie. Actiuni de informare au avut loc la toate institutiile de invatamant din zona, unde au fost organizate si concursuri cu tematica rutiera, iar soferilor din Onesti le-au fost distribuite pliante informative.

In paralel cu actiunile preventive, lucratorii din cadrul BPR Onesti au continuat sa-i vaneze si pe vitezomani, constatandu-se ca soferii cei mai indisciplinati sunt de obicei tineri cu varsta de pana la 30 de ani, care au o pregatire scolara precara, dar care stau bine la capitolul financiar.

Multi dintre vitezomani sunt baieti de bani gata, odrasle ale unor semianalfabeti care au facut avere. Pe langa vitezomani, BPR Onesti i-a sanctionat si pe pietonii care nu respecta regulile de circulatie, mai ales atunci cand traverseaza strazile prin locuri nepermise, precum si pe biciclistii si carutasii indisciplinati.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*