7.600 de bacauani s-au pregatit profesional

In cadrul Directiei Muncii Solidaritatii Sociale si Familiei (DMSSF) Bacau functioneaza Comisia Judeteana de autorizare a furnizorilor de formare profesionala a adultilor. De cand a fost infiintata, aceasta comisie a autorizat peste 23 de furnizori, printre care Agentia de Somaj, Scoala de Studii Comerciale si SC AlexRal Cont Consulting, pentru 90 de programe de formare profesionala.

Cele mai accesate programe sunt cele de agenti de paza si ordine, ingrijire a corpului uman (frizer, coafor, manichiura, pedichiura, reflexoterapie, cosmetica), operator introducere si validare date si meseriile din constructii. Programele se finalizeaza cu certificate de calificare si absolvire, recunoscute la nivel national, sub egida Ministerului Muncii si Ministerului Educatiei.

„Intr-o ierarhie nationala, Bacaul este printre primele locuri in tara ca numar de absolventi ai acestor cursuri, a explicat Gheorghe Alexe, purtatorul de cuvant al DMSSF Bacau. Pana acum avem deja 7.600 de absolventi, iar la acest capitol Bacaul este peste media pe tara. Atat legislatia in domeniu, cat si institutiile implicate in aplicarea ei conduc catre o crestere semnificativa a acestui numar de absolventi”.

Actiunea se adreseaza catre doua grupuri tinta – angajatori si persoane fizice, care au avantajul ca prin aceste programe de formare profesionala sa-si creasca performantele in domeniul de munca.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*